21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Şehit babasından skandal paylaşıma cevap

Şehit babasından skandal paylaşıma cevap

İP Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, büyük bir skandala imza atarak teröristlerin şehit ettiği Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün babasını hor gören bir paylaşımda bulundu. Paylaşıma tepkiler çığ gibi büyürken Baba Asım Safitürk, Türkkan'a cevap vererek "O arkadaşa kızmıyorum fakat üzüldüm benim kanayan yarama sanki tuz, biber ekmiştir" dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şehit babasından skandal paylaşıma cevap

İP'li Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulundu. Eli kanlı PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk'ün fotoğrafını paylaşan Türkkan paylaştığı fotoğrafın altına "Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba" yazdı.

Şehit Kaymakamın babası Asım Safitürk olayı duyduğunda çok üzüldüğünü ama milletvekiline kızmadığını açıkladı.

"Ben birlik beraberlik tavsiye ediyorum"

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde küçük ve sevilmeyen bir hadise oldu. Allah Resulü yüce Peygamberimiz şefaatçimiz; vatan sevgisi imandan kaynaklanan bir olaydır buyuruyor. Bende bu sevgiyle birileri davet etmişti bunun için Ankara'da bulundum. Orada milletvekilleri ile görüştüm beni güzel karşıladılar. Ben millet meclisini merak ettim, gitmişken orayı da görmek istedim. Bir milletvekili arkadaşımız vesile oldu Allah razı olsun tamam dedi. Mecliste bütün vatandaşlarımıza açık olan yere götürdü ve bende aşağı meclise doğru baktım. Biraz mesafe uzak olduğu için beni oraya götüren arkadaş birisinin el salladığını söyleyerek benimde ona karşı el sallamamı istedi. Ben de sevgi gösterisi olarak iki elimle beraber el salladım.

Daha sonrasında da telefonuma düştü ki adam bize bu sarıklı, cübbeli kim diye bir şey atmış. Ben tabi bu adama kızmıyorum da biraz üzüldüm tabi bu vatanın bir evladı olarak. Ve ecdadımızın mezarlarına baktığımız zaman mezar taşlarında bile sarıklı mezar taşları olanlar var. Biz bu kadar yabancı bir arkadaşın milletin temsilcisi olarak mecliste bu kadar şaşırabileceği hiç aklımıza gelmiyordu. Zaten ben bir vatandaş olarak, mecliste vatandaşa ayrılan yere gittim, milletvekillerinin mesai yaptığı yere değil.

O arkadaşa kızmıyorum fakat üzüldüm benim kanayan yarama sanki tuz, biber ekmiştir. Biz bir milletiz Yüce Rabbimizin bize emri var; topyekün Allah'ın dinine, kitabına sarılın, ayrılmayın, bölünmeyin ve parçalanmayın diye. Onun için parti ayrımı gözetmeden o arkadaşın kim olduğunu söylemiyorum. Ben birlik, beraberlik tavsiye ediyorum" dedi.

Ne olmuştu?

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, terör örgütü PKK tarafından şehit edilmişti. Oğlunun cenaze namazını kendi kıldıran baba Asım Safitürk, TBMM'deydi. Davetli olarak Meclis'e gelen Safitürk, bütçe görüşmeleri yapıldığı sırada da Genel Kurul'u gezdi. Tam da bu sırada Safitürk'ü gören İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, fotoğrafını çekti ve bir skandala imza attı.

Sosyal medya hesabından şehit babasını küçümseyen paylaşımda bulundu. Türkkan, "Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba" mesajını paylaştı. Sarıklı cübbeli diye algı operasyonu yapan Türkkan'ı Cumhuriyet paçavrası da izledi.

Türkkan'a yanıt AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz'dan geldi. Boyraz, Genel Kurul'u gezen kişinin terör örgütü PKK'nın şehit ettiği Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk olduğunu söyledi. AK Partili Boyraz, Asım Safitürk'ü hor gören Türkkan'a da tepki gösterdi.

Türkkan, gelen tepkiler üzerine skandal paylaşımını silmek zorunda kaldı.

"Ben arkadaş değilim"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan baba Asım Safitürk, "Milletvekilleri davet ettiler. Tabiki bu milletin meclisi. Ben Lütfü Bey'in üslubunu yanlış görüyorum. Ben arkadaş değilim. Ben memlekete şehit vermiş bir şehit babasıyım. Benim sarık ve cübbemden rahatsız olmasını da tarihi okumadığını düşünüyorum. Bu memleketin geçmişini tarihini bilmediğini düşünüyorum. Biraz tarihi okumasını tavsiye ediyorum kendisine. Neden rahatsız oluyor anlamadım. Millet Meclisimizi görmek kadar tabii hakkım var. Bir bedel ödemiş babanın, yaşlı bir insanın Meclis'e gelip ziyaret etmesinden daha güzel ne olabilir. Benden özür dilemesini bekliyorum. Genel Başkan Meral Akşener'in bu konuda ne düşündüğünü de merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ailelerden kaçan HDP'liler iyice şaşırdı!

Ailelerden kaçan HDP'liler iyice şaşırdı!