Türkgün Gündem SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye açıklandı

SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye açıklandı

SGK'ya en fazla borcu olan belediyeler açıklandı. CHP'li belediyeler, 96 milyar TL'lik toplam borcun yüzde 67,7'sini oluşturuyor.

SGK'ya en fazla borcu olan belediyeler açıklandı. CHP'li belediyeler, 96 milyar TL'lik toplam borcun yüzde 67,7'sini oluşturuyor.

KAYNAK: Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediyeyi sosyal medya hesabından açıkladı. En borçlu belediyelerin tamamının CHP'li olduğu belirtilirken, Türkiye genelindeki belediyelerin toplam SGK prim borcunun 96 milyar TL'ye ulaştığı ifade edildi.

SGK'YA EN FAZLA BOCU OLAN BELEDİYELER

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi: 5,7 milyar TL
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi: 5,3 milyar TL
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 3,3 milyar TL
  • Adana Büyükşehir Belediyesi: 3 milyar TL
  • Şişli İlçe Belediyesi: 1,8 milyar TL

 

“biran evvel ödeyin”

Bakan Işıkhan, CHP'li belediye başkanlarına sigorta prim borçlarını bir an evvel ödemeleri çağrısında bulunarak, meseleye siyasi parti rekabeti üzerinden değil, veriler ve rakamlar üzerinden yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye genelindeki belediyelerin SGK'ya olan toplam borcunun %67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğu belirtildi. Bakan Işıkhan, bu gerçeklerin yerel seçimler öncesinde de aynı olduğunu hatırlatarak, milletin yanlış bilgilendirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

 İşte Bakan Işıkhan'ın o paylaşımı: 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Mahkemeden Trump’ın göçmen çocuklara yönelik fon kesintisine engel

Mahkemeden Trump’ın göçmen çocuklara yönelik fon kesintisine engel

ABD'de bir yargıç, Başkan Donald Trump yönetiminin ülkeye tek başına gelen ve ebeveyni olmayan göçmen çocukların göç mahkemelerinde temsil edilmesi için ayrılan fonların kesilmesine ilişkin planının geçici olarak durdurulmasına karar verdi.

ABD'de bir yargıç, Başkan Donald Trump yönetiminin ülkeye tek başına gelen ve ebeveyni olmayan göçmen çocukların göç mahkemelerinde temsil edilmesi için ayrılan fonların kesilmesine ilişkin planının geçici olarak durdurulmasına karar verdi.

KAYNAK: AA

California eyaletindeki San Francisco Bölge Mahkemesi Yargıcı Araceli Martinez-Olguin, Trump yönetiminin ebeveynleri olmadan ABD'ye gelen yaklaşık 26 bin göçmen çocuğu etkileyen uygulamasına ilişkin davada kararını açıkladı.

Karar kapsamında, söz konusu uygulamanın davanın devam ettiği bu süreçte geçici olarak durdurulmasına hükmeden yargıç, "Refakatsiz çocukların hukuki temsili için devam eden finansman, göçmenlik sisteminde etkinlik ve adaleti teşvik etmektedir." ifadesini kullandı.

Yarın yürürlüğe girecek bu karar, 16 Nisan'a kadar geçerli olacak.

Trump yönetimi, ülkeye tek başına gelen ve ebeveyni olmayan göçmen çocukların göç mahkemelerinde temsil edilmesi için ayrılan fonların kesildiğini duyurmuştu.

Bunun üzerine 11 hukuk grubu, "hükümetin insan kaçakçılığı karşıtı yasa kapsamında savunmasız çocuklara hukuki danışmanlık sağlama yükümlülüğü olduğunu" savunarak, Trump yönetimine dava açmıştı.

ABD'de Mültecileri Yeniden Yerleştirme Ofisi (ORR), ebeveyni veya refakatçisi olmayan çocukların göç mahkemelerinde temsil edilebilmesi için kar amacı gütmeyen kuruluşlara her yıl binlerce dolar fon sağlıyor.

Trump'ın göçmen karşıtı kararları

Göreve başladığı gün imzaladığı başkanlık kararnamesiyle eski ABD Başkanı Joe Biden döneminde getirilen "çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık" uygulamalarını kaldırma kararı alan ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra yasal yollarla göç etme imkanı tanıyan "CBP One" adlı uygulamanın da kaldırıldığını duyurmuştu.

Başkan Trump, ülkeye düzensiz giren "suçlu göçmenlerin" gözetim altında tutulması için Guantanamo Körfezi'nde 30 bin kişinin kalacağı tesisin hazırlanması talimatını vermiş, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ise tesisin "göçmenler için mükemmel bir alan olduğunu" savunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *