18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var

Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var

Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 1
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu kuzeybatısı ile Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 25 şehir için yağış uyarısı yapılırken, İstanbul için ise sel uyarısı yapıldı.
Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 2
Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli olması bekleniyor.
Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 3
İstanbul için sel uyarısı Yağışların Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 4
Sıcaklıklar düşüyor, Sibirya soğuğu geliyor Soğuk hava etkisini artık hissettirmeye başladı. Kış turizm merkezleri ve yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı. Uzmanlar kar yağışı için aralık ayına dikkat çekiyor. Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası önce Avrupa’yı ardından da Türkiye’yi etkisi altına alacak. Ayın ilk haftasında sıcaklık hissedilir şekilde düşecek.
Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 5
Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Hasan Tatlı ABD'de bazı bölgelerde yağışın büyük bir alanı kapladığını belirterek, “Özellikle kasımdan itibaren Kuzey Amerika, Alaska, Kanada ve Avrasya karları büyük bir alanı kapladı. Türkiye’de de Sibirya yüksek basıncından dolayı ayaz etkili olacak. Sibirya yüksek basıncı kuru, Soğuk bir hava getiriyor. Bunun kar örtüsüne ek olarak buraları daha da soğutacağı bekleniyor” bilgisini verdi.
Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 6
Kar yağışına hazır olun - Tahminler doğru çıkarsa Kış, ayazı ve karıyla donduracak. Prof. Dr. Tatlı, geçmiş yıllara göre daha fazla kar beklendiğini söyledi: “Kuzey Yarımküre kar örtüsü aylık ortalaması artıyor, güncel kar örtüsü miktarı maksimum değerleri takip ediyor. Bu durum Kuzey Amerika, Kanada, Alaska ve Avrupa’da kar yağışı ve soğuğa işaret ediyor. Sibirya soğuğu da cabası.”
Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 7
Yağış beklenen iller EDİRNE 6°C, 9°C: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. İSTANBUL 10°C, 13°C: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. KOCAELİ 11°C, 15°C: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı TEKİRDAĞ 11°C, 13°C: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 8
Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 9
Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 10
Sibirya kışı geliyor deyip uyardı! Aralarında İstanbul da var 11
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sevgi her engeli aşar

Sevgi her engeli aşar