24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sivas'ın kararı net

Sivas'ın kararı net

Milliyetçi Hareket Partisi iki yıla yakın bir süredir 2023 seçimleri için sahada çalışıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas'ın kararı net

Milliyetçi Hareket Partisi iki yıla yakın bir süredir 2023 seçimleri için sahada çalışıyor. Salgın dönemine denk gelen süreçte teşkilatlarla online toplantı yapan divan üyeleri, salgın tedbirlerinin gevşetilmeye başlamasıyla birlikte de adım adım ilçe ve il toplantılarıyla yüz yüze görüşmelerine devam etti.

2023’e doğru “Aday belli, Karar net” temalı ilk açık hava toplantısını ise MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Sivas Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdi.

Bundan 103 yıl önce Sivas’ta milli mücadele ruhuyla toplanan kongrenin bugün de Cumhuriyet Meydanında yaşadığına tanıklık ettik. Milli irade ve vatanın bütünlüğü konusundaki dik duruşun daha da çelikleşerek muhafaza edildiğine şahit olduk.

“Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz” diyen, Milli iradeyi aşılmaz sur sayan, milli vicdanlarda Lider Ülke Türkiye hayali kuran Kuvay-ı Milliye’nin kalbi Cumhuriyet meydanında attı. 7’sinden 70’ine binlerce insanın akın ettiği açık hava toplantısında MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye sevgi seli vardı.

Sivaslı yiğidoların coşkusu miting alanı dışına taşmış, adeta bir düğün havası sokakları sarmıştı. Miting öncesi Sivas sokaklarında gezerken sohbet etme imkanı bulduğumuz Sivaslılardan en çok duyduğumuz cümle ise Erdoğan ve Bahçeli birlikteliğine yapılan dualı temennilerdi. İki liderin tarihi bir misyon yüklendiği ifade diliyor, “Allah onlara güç versin, var olsunlar” diye temennide bulunuyorlardı. Orta Anadolu’dan akın eden insanların MHP ve Cumhur ittifakına güveni tam, kararlarının ise net olduğu görülüyordu.

Birazda ekonomiden bahis açtık. 6+1’li masanın sürekli istismar ettiği, eleştirilerinde figüran gibi kullandığı vatandaşlarımızın içinde bulundukları durumu, Cumhur ittifakına bakışlarını konuştuk. Dar gelirli olduğunu söyleyen bir çok kişiden “Bugünkü halimize şükür, daha kötü günlerimiz de oldu” sözlerini duymak hem umut vericiydi hem de bir kez daha muhalefetin ne kadar bu konuda ne kadar acımasız olduğunu gördüm.

Birkaç esnafı dolaştım. Onlar da işlerinde düşüş olduğunu, bugün miting dolayısı ile yoğunluğa yetişemediklerini ama genelde durumların çok da kötü olmadığını söylediler. Onlar da muhalefetin algı operasyonundan payını almıştı.

Bu şartlarda seçimlerde ne yapacaksınız diye sorduğumuzda çok net ve kısa bir özet yaptılar; “Ekonomik olarak geriledik ama CHP’ye verip tamamen kaybetmek istemem. Bak orada ne yazıyor. Aday belli karar net. Onların ne adayı belli ne de kararları net. Bize net olacaksın kardeşim.”

Yaşlı bir amcaya denk geldim. Bu sohbeti onunla da yaptım. “Ben çok kötü günler gördüm. Yokluk gördüm. Yiyecek ekmek bulamadığımız zamanlar oldu. Yalan yok. Şimdi çok şükür her şeyimiz var. Biraz pahalı ama onların hepsi geçer gider. Elimizde bir memleketimiz var. Ya o giderse?” cümlelerini sarfetti. İşte yıllara meydan okuyan o yaşlı amca her şeyi özetledi. Ben de bir daha kimseye bir şey sormadım.

Velhasıl; 6+1’li masa ve yancılarının salgın döneminden itibaren hem pandemi tedbirleri hem de ekonomi üzerinden yaptığı eleştirilerin karşılık bulmadığı, Cumhur ittifakının erdiğini, MHP’nin oy oranının yüzde 3-4’lere indiğini söyleyenlere Sivaslılar Cumhuriyet meydanından Tokat gibi bir cevap verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HDP'nin tehdit dilinin sebebi CHP

HDP'nin tehdit dilinin sebebi CHP