21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Siz teröristlerle HELALLEŞiN! Cumhur, şehit ve gazilerle

Siz teröristlerle HELALLEŞiN! Cumhur, şehit ve gazilerle

HDP ile kol kola gezen, ancak milletin gözünün içine baka baka ikiyüzlü siyasetleri gereği bu durumu inkâr eden CHP ve İP, terörist Duran Kalkan’ın açıklamaları üzerine harekete geçti. Rezalet, terörist Selahattin Demirtaş’ın, CHP ve Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasıyla devam etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Siz teröristlerle HELALLEŞiN! Cumhur, şehit ve gazilerle

TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

Duran Kalkan’ın, “Türkiye’nin Kuzey Irak’taki etkinliği, İdlib ve Libya’dan daha etkin. Erdoğan iktidarı indirilmeli, dıştan destek verilmeli. Sokakta herkes yürümeli, seçim beklenmemeli. Bu yönetimi çökertmemiz gerekiyor” ifadeleri zillet için âdeta emir gibi görüldü. Bu açıklamadan bir süre sonra Kılıçdaroğlu ile Akşener önceki gün ‘Acil gündem’ adı altında bir araya geldi.

Toplantı sonrasında, iki partinin ekonomi kurmayları ile değerlendirme yapıldığını söyleyen genel başkanlar erken seçim arzusunu dile getirdi. Akşener de erken seçim konusunda Kandil-CHP ile aynı paralelde buluştu. Siyasi çevrelerde yapılan değerlendirmelerde, Kılıçdaroğlu ile Akşener’in erken seçim talebinin, PKK’nın elebaşlarından Duran Kalkan’ın açıklamasıyla örtüştüğü hatırlatılarak, bu meselenin yeniden gündeme getirilmesinin, Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP’nin baskısı ile ilgili olduğu vurgulandı.

Siyasi kulislerde, “Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığına aday olursa HDP’nin desteğine ihtiyacı olacak. Bu yüzden HDP’nin taleplerine evet demek zorunda hissediyor kendini” yorumları yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak-Suriye tezkere oylamasından sonra yaptığı açıklamada CHP için, “Kandil’in güdümüne nasıl girdiği bir kez daha gözler önüne serildi” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A VETO

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HaberTürk TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği ve kamuoyu anketlerinde adaylık için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun isimlerinin önde çıkmasına ilişkin değerlendirmeleri sorulan Kılıçdaroğlu, “Bizim iki büyükşehir belediyesinde yani Ankara ve İstanbul’da Meclis çoğunluğumuz yok. En temel sorunlarımızdan biri o. (Onlardan biri Cumhurbaşkanı seçilirse) Belediyeyi kaybedeceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamı kişiye endekslenemez. Kurala endekslenir, devlet aklına endekslenir, bilgiye endekslenir, birikime endekslenir” ifadelerini kullandı.

TERÖRİST SELAHATTİN DEMİRTAŞ’TAN DESTEK

Cezaevinde bulunan terörist Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çağrısına destek verdi. Demirtaş, ‘’Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını toplumsal uzlaşma ve ülkemizin iç barışı açısından çok önemsiyor ve yürekten destekliyorum’’ dedi. Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çağrısının ardından Politikyol’da ‘Helalleşme’ isimli bir yazı kaleme alan Demirtaş, kendi hatalarıyla da yüzleşeceklerini vurgulayarak, “Hep birlikte helalleşeceğiz” dedi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun çabası çok kıymetlidir diyen Demirtaş, ‘’Toplum, devamının gelmesini bekleyecektir. Sadece şimdi değil, ileride iktidar değiştiğinde, bu helalleşme sürecinin devlet adına da kurumsal ve resmi olarak işletilmesi gerekir’’ ifadelerini kullandı. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü, ‘’Ben şahsen, bu özeleştiriyi ve özür dileğimi halka sunmaktan geri durmam, özeleştirimizin muhatabı siyasetin aparatına dönüşmüş mahkemeler değildir elbette. Bununla birlikte halkımıza sözümüz olsun, hep birlikte helalleşeceğiz’’ dedi.

BAKAN SOYLU’DAN ‘HELALLEŞME’ TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin geçmişteki hataları nedeniyle helalleşme yolculuğuna çıkacağını açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, bu haftaki parti grup toplantısında, 251 vatandaşı katleden FETÖ’cü askerleri ima ederek, “Mahkemelerle süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz” dedi. Söz konusu açıklamaları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ortağının şehit ailesine küfrünü örtmek için “HELALLEŞME” gibi önemli bir kavramı ağzında çiğnemesinin bir sebebi daha var: Fırsat bulmuşken FETÖ ve PKK’yı helalleşme üzerinden kurtarmaya çalışmak” ifadelerini kullandı. Bakan paylaşımını, “Kılıçdaroğlu için helal-haram, doğru-yalan hiç fark etmez” diyerek noktaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
4 üniversiteye rektör ataması yapıldı

4 üniversiteye rektör ataması yapıldı