20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Soylu: İBB'de kamu zararı varsa biz buna bakarız

Soylu: İBB'de kamu zararı varsa biz buna bakarız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yenikapı'daki araç şovuyla ilgili "Eğer bir kamu zararı oluşmuşsa biz buna bakarız." dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Soylu: İBB'de kamu zararı varsa biz buna bakarız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun israf iddiasıyla Yenikapı'da yaptığı araç şovuna değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kamu zararı oluşmuşsa buna bakarız. Eğer hizmetteki araçları çekiyorsa, bu da başka bir ihmaldir" dedi.

Soylu, AFAD'da düzenlenen "Trafik Kaza İstatistikleri Analizi Rapor Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını tanıtlayan Soylu, İmamoğlu'nun Yenikapı'ya hizmet araçlarını dizmesiyle ilgili konuştu.

"Belediye işi şov işi değildir"

Soylu, "Kamu zararı oluşmuşsa biz buna bakarız. Belediye işi şov işi değildir. Eğer böyle bir fazlalık, israf söz konusuysa ilgili bakanlığa söylenir, söylenmedi. Biz bunu araştırma hakkına sahibiz.” ifadelerini kullandı. 

"Bölücüleri kucaklayanlara sormak lazım"

Bakan Soylu, Diyarbakır'da ailelerin HDP önündeki oturma eylemi ile ilgili olarak da, “Benim söylememden ziyade İstanbul’dan Diyarbakır'a gidip PKK’lıları kucaklayanlara, bölücüleri kucaklayanlara sormak lazım. Biz bugüne kadar söyleyeceğimizi söyledik. Esas İstanbul seçmeninin kendi ve vermiş olduğu reyi bölücüleri meşruiyete taşımak için kullananlara sormak lazım. Esas itibarıyla kendi üzerine düşen yükümlülükleri değil, Türkiye’nin yıllarca canını acıtan, Türkiye’yi ekonomik, sosyal ve birlik ve beraberlik konusunda sıkıntıya düşürmeye çalışan terör örgütüne oradaki çocuklara, annelere göstermediği şefkati göstermeye çalışanlara sormak lazım.

"Cumhuriyet tarihinin en önemli mücadelelerini gerçekleştiriyoruz"

Esas itibarıyla başka meselelerde Türkiye’yi ayağa kaldıran, hepimizi gayri medenilikle suçlayan, bizi insan dışılıkla suçlayan, en ufak bir meselede elindeki bütün kötü tozları bizim üzerime atmaya çalışanlara sormak lazım bu kadar açık ve net. Cumhuriyet tarihinin en önemli mücadelelerini gerçekleştiriyoruz. Bu mücadeleyi bertaraf etmek için kollarını sıvamış olanları tarihe havale ediyorum. Bunda öğretim üyeleri var, bunda akademisyenler var. Bunda basın yayın organlarında buna duyarsızlık gösterenler var. Biz hepimiz öleceğiz, tarih bunları kaydedecek” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vicdansızlık! Kırmızı ışıkta görme engelli kıza çarptı ve kaçtı

Vicdansızlık! Kırmızı ışıkta görme engelli kıza çarptı ve kaçtı