22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem SSB'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi

SSB'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Anma Programı gerçekleştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SSB'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi

Koordinasyonu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yürütülen anma programlarının bu yılki teması “Türkiye Geçilmez” olarak belirlendi. Savunma Sanayii Başkanlığı'nda (SSB) düzenlenen etkinlikte bu tema kapsamında hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi ve 15 Temmuz Destanı ile bu destanı yazan kahramanlar konuşmalarla anıldı.

Programa Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Vali Yardımcısı Ediz Sürücü ve SSB çalışanları katıldı.

SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, programda yaptığı konuşmada hain FETÖ terör örgütünün devleti ele geçirmek için kalkıştıkları darbe girişiminin, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin ve milletin basireti ve kararlılığıyla önlendiğini söyledi. “Bugünün Türkiye'sinde, yarına daha umutla bakabilmemiz için şimdi çok çalışmalı ve Türkiye'yi Küresel Güç Türkiye hedeflerine ulaştırmalıyız” diyen Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Savunma sanayii alanında dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri haline gelen Türkiye'yi projelerimizle, yatırımlarımızla, sürekli gelişen, milli ve yerli sistemlerle donatmalıyız. Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefimiz için bugün daha çok çalışmalıyız. İç ve dış mihraklara karşı içinde bulunduğumuz bu mücadelede bıkmadan, usanmadan, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise o gece yaşananları anlattığı, dokuz dile çevrilen “Gazi Meclis'te O Gece” isimli kitabından alıntılarla, 5 yıl önce yaşanan hain darbe girişimine dair çeşitli anekdot ve anılarını paylaştı. O gün TBMM'de milletvekili olarak görev yapan Ünüvar, tarihe not düşmenin önemine vurgu yaparak, yaşananları sürekli hatırlatmak gerektiğini ifade etti. Ünüvar, “Allah bir daha böyle bir gece yaşatmasın, böyle bir kitap da yazdırmasın” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın fiyatları ne kadar, kaç TL? Gram, çeyrek yarım altın fiyatları düşüyor mu? Güncel altın fiyatı

Altın fiyatları ne kadar, kaç TL? Gram, çeyrek yarım altın fiyatları düşüyor mu? Güncel altın fiyatı