27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem TBMM'de Sıtkı Nida sergisi açıldı

TBMM'de Sıtkı Nida sergisi açıldı

TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Meclis Özel Kütahya Koleksiyonu Çini Sergisi TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kütahya Milletvekilleri, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve protokol üyelerinin katılımı ile açıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM'de Sıtkı Nida sergisi açıldı

SITKI OLÇAR’I RAHMETLE ANIYORUZ

TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Meclis Özel Kütahya Koleksiyonu Çini Sergisi açıldı. Sergi açılışına TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Ahmet Tan, Ahmet Erbaş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık katıldı. Meclis Başkanı Şentop, TBMM'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Meclis Özel Kütahya Koleksiyonu Çini Sergisi'nde, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Çini Sanatçısı Sıtkı Olçar’ı vefatının 10. yılında 10 eseriyle rahmetle andıklarını belirtti.

GELENEKSEL ÇİNİ SANATININ YAŞATILMASI ÖNEMLİ BİR MESULİYET

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, milli ve manevi değerlere renk renk, desen desen, nakış nakış işlenen geleneksel Türk çini sanatını korumanın, geliştirmenin ve yaşatmanın önemli bir mesuliyet olduğunu söyledi. Şentop, “Geleneksel Türk çini sanatı, en değerli kültürel miraslarımızdan biri. Çini sanatı, son bin yıllık görkemli medeniyetimizin sahip olduğu estetik zevkimizi ve güzelliğe bakışımızı yansıtır. 2008 yılında UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü'nü alan, 'Çininin Picasso'su' ve 'Çini Dervişi' olarak anılan Sıtkı Olçar’ın sevgili kızı Nida Olçar Hanımefendi'nin, babası ve aynı zamanda ustasının izinden giderek Türk çini sanatını, daha yukarıya taşıması memleketimiz adına çok önemli bir kazanımdır. Yurt dışında ve yurt içinde açtığı sergilerle Kütahya ve Türkiye’yi büyük bir başarıyla temsil eden Nida Olçar’ın şahsında, geleneğimizi ve kültürümüzü çağdaş formlarla gelecek nesillere aktaran tüm sanatçılarımızla gurur duyuyoruz. Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar’ın da babasından aldığı el ile hazırladığı Meclis Özel Kütahya Koleksiyonuyla ilk kez tarihi çini desenlerini eşarplara, kravatlara, kol düğmelerine ve ev tekstiline uyarladığına büyük bir mutlulukla şahit oluyoruz” dedi.

NİDA OLÇARI’I TEBRİK EDİYORUM

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise, Nida Olçar’ın, Kütahya’nın marka değeri olan UNESCO ödüllü çini ustası rahmetli Sıtkı Olçar’ın açtığı yoldan gittiğini ve Kütahya’nın adını her platformda başarı ile temsil etmesinden dolayı onur duyduklarını ifade etti. Başkan Işık, TBMM’de açılan sergi için Nida Olçar’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düştü

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düştü