20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’ten Hovari’yi ziyaret

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’ten Hovari’yi ziyaret

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, Budapeşte’de Türkçe Konuşan Ülkeler Topluluğu Macaristan Temsilcisi Büyükelçi Hovari’yi ziyaretinden sonra Gülbaba türbesini de ziyaret etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’ten Hovari’yi ziyaret

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Balkan ülkelerindeki temasları çerçevesinde geçtiği Macaristan’da,ilk olarak Türk Devletleri teşkilatı (Türkçe Konuşan Ülkeler Topluluğu) Macaristan Temsilcisi Büyükelçi Janos Hovari’yi Budapeşte’de ziyaret etti.

 Ziyaret sırasında, Türk Devletleri temsilcileri ile Türk dünyasına yönelik çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

3 Ekim 2009 tarihinde Nahcivan’da, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’nin bir araya gelerek imzaladıkları anlaşma sonucu Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) adı ile kurulan teşkilat daha sonra 12 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen İstanbul Zirvesi sırasında “Türk Devletleri Teşkilatı” adını almıştı.

30 Nisan 2018’de Özbekistan da Türk Konseyi’ne katılma isteğini açıklamış ve 14 Eylül 2019’da tam üye olmuştu. Aynı yıl Macaristan ise gözlemci üye oldu, ancak gelecekte tam üyelik başvurusu yapabileceğini belirtti. Macaristan’ın yanı sıra Türkmenistan da gözlemci üye statüsüne sahip.Ukrayna ve Afganistan da Teşkilata gözlemci üye olmak için başvuruda bulunmuştu.

Türk Devletleri Teşkilatı, Türk Devletleri arasında kapsamlı iş birliğini teşvik etmek amacı ile uluslararası bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor.

GÜLBABA TÜRBESİNİ ZİYARET

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, daha sonra Türk-Macar iş birliğinde ve TİKA desteği ile inşa ettirilen Kanuni Sultan Süleyman’ın Budin seferinin manevi bekçisi olarak bilinen Gülbaba’nın türbesini ziyaret edip müzeyi inceleyerek paydaşlar ile yeni proje ve çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir askerimiz şehit oldu

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir askerimiz şehit oldu