21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Toroslar, kadınları üretime katıyor

Toroslar, kadınları üretime katıyor

Pandemi sürecinde ilçe halkına daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için çalışmalarını planlı bir şekilde sürdüren Toroslar Belediyesi, TORTEK atölyelerinde belediye personelinin çalışma kıyafetlerini de dikerek belediye bütçesine katkı sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toroslar, kadınları üretime katıyor

"Belediye Personelinin Üniformaları TORTEK Atölyelerinde Üretiliyor"

Toroslar Belediyesi, belediye personelinin üniformalarını Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) atölyelerinde üretiyor.

Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Sosyal İşler, Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü'nde hizmet veren personelin kıyafetini diken TORTEK atölyeleri, belediyenin bu alandaki bütçesine de tasarruf sağlamış oluyor.

Sağlık Mahallesi'nde bulunan TORTEK merkezinde seri bir şekilde üretime devam eden kadın usta öğreticiler, belli bir program dahilinde personel kıyafetlerini tamamlayıp ilgili birimlere teslim ediyor.

Toroslar Belediyesi'nce organize edilen sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlarda kullanılan kıyafet ve materyallerin de üretildiği atölyede, nikah işlemleri sırasında çiftlere armağan edilen nikah kalemi takımı da özenle hazırlanıyor.

Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görev yapan personelin kışlık kıyafet tasarımını da başlatan atölye çalışanları, potansiyeli daha da arttırarak hizmet yelpazesini genişletti.

Başkan Yılmaz: "Klasik Belediyecilik Hizmetleriyle Yetinmiyoruz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; üretimin, kalkınmanın en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirterek; "Fiziki çalışmaların yanı sıra hayata geçirdiğimiz sosyal hizmetlerle klasik belediyecilik anlayışının dışına çıktık. Göreve geldiğimiz günden bu yana üretime odaklı çalışıyoruz" dedi.

İlçeye değer katacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Yılmaz; "Her yaş grubundan vatandaşımızın ve özellikleri kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin kurslarımıza gelerek el becerilerini geliştirdiği ve meslek sahibi olduğu TORTEK atölyelerimizin potansiyelini daha da arttırdık. Belediye personelimizin çalışma kıyafetlerini bu atölyelerimizde üretiyoruz. Üretimi her alanda yaymayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mahmut Ünüvar Güven Tazeledi

Mahmut Ünüvar Güven Tazeledi