21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadelede öncü olacak

Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadelede öncü olacak

Bakan Kurum, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, basına açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 1990’lı yıllarda sanayi devrimine, 2000’li yıllardaysa teknoloji devrimine geç kaldığını hatırlatan Bakan Kurum, yeni bir sürecin başladığını belirtti. Bakan Kurum, ülkenin bu devrimlerden istifade edememesinin ardından 20 yılda gelinen süreçte ‘yeşil kalkınma süreci’nin ortaya çıktığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadelede öncü olacak

Kadir YILDIZ / TÜRKGÜN

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, basına açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 1990’lı yıllarda sanayi devrimine, 2000’li yıllardaysa teknoloji devrimine geç kaldığını hatırlatan Bakan Kurum, yeni bir sürecin başladığını belirtti. Bakan Kurum, ülkenin bu devrimlerden istifade edememesinin ardından 20 yılda gelinen süreçte ‘yeşil kalkınma süreci’nin ortaya çıktığını belirtti.

Konuya ilişkin açıklamalarını sürdüren Bakan Kurum, “Bugün yeni bir sürece başlıyoruz. Yeşil kalkınma devrimi süreci başlamaktadır. İnşallah ülkemiz bu yeşil kalkınma sürecinde etkilenen değil, etki eden, yön veren ve liderlik yapan bir ülke olarak süreci takip edecektir. Gerek istihdam anlamında gerek gençlerimiz bu konuda bizim en önemli ortaklarımızdır.

Siyaset üstü bir mesele olarak gördüğümüz iklim değişikliği ve iklim değişikliği çerçevesinde adımlarımı atacağız“ dedi.

ADIMLAR ATILDI

Türkiye’nin çevresel anlamda faaliyetlerine dikkat çeken Bakan Kurum, “Sıfır atık uyumlu projelerimiz, yenilenebilir enerjiden en iyi şekilde istifade ettiğimiz, Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde yürüttüğümüz Sıfır Atık projesi’nde atıkların yeniden toplanarak ekonomiye kazandırılmasıyla ekonomiye can vereceğiz. Yeşil kalkınma devrimiyle atacağımız her adımda, şehirleşme, sanayileşme, akıllı şehir programlarında yeşil kalkınmadan en iyi şekilde istifade eden ülke olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 20 yılda çok önemli adımlar attık. Yenilenebilir enerjide de dünyada 12’nci, Avrupa’da 5’inci ülkeyiz. Fosil yakıt kullanımını azaltacak, emisyon oranlarını 2053 yılında sıfırlayacak adımları atacağız” açıklamasında bulundu.

Bakanlık bünyesine iklimin de dâhil olacağını hatırlatan Bakan Kurum, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Yeni bir süreç başlıyor. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi Bakanlığımız, ‘Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ olarak yeniden yapılanıyor. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığımızdan da Yeni Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz ve Çölleşmeyle, Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğümüz birleşecek. Ocak ayında İklim Şurası düzenleyeceğiz. Tüm sektörlerimizin içinde olduğu bu şurada her türlü detayı tartışacağız. 2053 vizyonunu belirleyecek çalışmaları konuşacağız.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın fiyatları yükseliş yaşıyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın fiyatı ne kadar belli oldu!

Altın fiyatları yükseliş yaşıyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın fiyatı ne kadar belli oldu!