23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Türkiye, Rusya ve İran İdlib için buluşacak

Türkiye, Rusya ve İran İdlib için buluşacak

Türkiye Rusya ve İran Mart ayında İdlib'i ele almak için Tahran'da bir araya gelecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye, Rusya ve İran İdlib için buluşacak

Uluslararası haber ajansı Reuters, üç garantör ülke olarak anılan Türkiye, İran ve Rusya'nın mart ayında İdlib konusunu görüşmek için İran'ın başkenti Tahran'da bir araya geleceğini duyurdu.  

Ajansa konuşan Türk yetkililer, Türkiye, Rusya ve İran'ın Tahran'daki zirvede buluşacağını, öncesinde ise Rus heyetinin Ankara'ya gelebileceğini söyledi.

Ortak devriye seçeneği

Öte yandan Reuters'ın haberinde, Türk ve Rus heyetlerinin İdlib'de gerginliğin azaltılması için İdlib çevresinde ortak devriye seçeneğini tartıştığı belirtildi.

Dün TBMM'deki AK Parti grubunda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlib'e yönelik bir askeri harekatı 'an meselesi' olarak tanımlamış, Kremlin ise buna yanıt olarak askeri harekatın en kötü senaryo olduğuna ilişkin bir açıklama yapmıştı.

Yorumlar
A
AZİZ ŞAHİN 4 yıl önce
TOPLANTIYA HİÇ GEREK YOK, ABD , RUSYA HATTA İRANIN SURİYE VE IRAKTA NE İŞİ VAR, IRAK VE SURİYEDEN ZARAR GÖREN VE SALDIRILAR BİZE YAPILIYOR. ONLARA DEĞİL. BİZ HER TÜRLÜ HAKLIYIZ. AYRICA RUSYANIN SICAK DENİZE HELE HELE SİLAHLI OLARAK İNMESİNE TÜRKİYE İZİN VERMEMELİYDİ. ÇOK BÜYÜK HATA, AMAÇLARI SURİYEYİ SICAK AKDENİZ KÜÇÜK RUSYA HALİNE GETİRMESİDİR. HEM KENDİ VATANDAŞLARINI HEMDE TURİZMDE ATAK YAPIP TÜRKİYEYE PARA KAPTIRMAYARAK BİZİDE EKONOMİK OLARAK ZAYIFLATMASI. BAHÇELİNİN DEDİĞİNE AYNEN KATILIYORUM. ESAT GEBERTİMMEDEN MUSUL KERKÜK ALINMADAN BU İŞLER BİTMEZ.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Kütahya Belediyespor Halter Sporcusu Talha Kabadayı Türkiye Şampiyonu

Kütahya Belediyespor Halter Sporcusu Talha Kabadayı Türkiye Şampiyonu