20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Uzman isim çarpıcı detayı ilk kez açıkladı

Uzman isim çarpıcı detayı ilk kez açıkladı

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA alacakları yönünde bir paylaşımda bulundu. Polonyalı bakanın paylaşımını alıntılayan Savunma Politikaları Araştırmacısı Arda Mevlütoğlu, "Yeni bir ihracat başarısı olmasının yanı sıra, Rusya'nın bir diğer komşusuna satılıyor olması ilginç. Ukrayna ve Polonya SİHA'larının kameralarının odağında Rus birlikleri var zira" ifadelerini kullandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzman isim çarpıcı detayı ilk kez açıkladı


Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, sosyal medya hesabından Türkiye'den SİHA alacakları yönünde bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında Bayraktar TB2'nin görseline yer veren Błaszczak, "İyi haberler yakında geliyor … bizi izlemeye devam edin!" ifadelerini kullandı.

Bayraktar TB2 SİHA’nın Rusya’nın komşusu olan bir başka ülkeye daha satılmasına dikkat çeken Savunma Politikaları Uzmanı Arda Mevlütoğlu, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Polonya Savunma Bakanı, Bayraktar TB2 alımını ima eden bir tweet atmış. Yeni bir ihracat başarısı olmasının yanı sıra, Rusya'nın bir diğer komşusuna satılıyor olması ilginç. Ukrayna ve Polonya SİHA'larının kameralarının odağında Rus birlikleri var zira"

 

Bakan Varank, "Avrupa semalarında Bayraktar TB2 ve Anka SİHA’larını göreceğiz" demişti
Bakan Varank SAHA İstanbul ve İstanbul Sanayi Odası iş birliği ile online olarak düzenlenen "Savunma Sanayiinde Yerli ve Millî Üretim" temalı "3. Savunma Sanayii Buluşmaları" etkinliğinde önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Varank yaptığı konuşmasında yerli ve millî olarak geliştirilen ve üretilen SİHA sistemleri Bayraktar TB2 ve ANKA’nın Avrupa ülkesine ihracatına yönelik ilk sinyali vermişti.

Zorluklara rağmen bugünlere kadar Türk Savunma Sanayii kurumlarının çok iyi işler başardığını vurgulayan Varank, Ukrayna’ya, Katar’a, Azerbaycan’a ve Tunus’a yaptığımız SİHA satışlarını referans göstererek yeni ihracatlar için ilk sinyali verdi.

Varank konuşmasında "İnanıyorum ki özellikle son 5 yılda yaptığımız yatırımlar çok daha kısa süre içinde ülkemizi savunma sanayisinde devler ligine çıkaracak. Aslında bunun sinyallerini son yaptığımız büyük çaplı yurt dışı satışlarla almaya başladık. Ukrayna’ya, Katar’a, Azerbaycan’a ve Tunus’a yaptığımız SİHA satışları. İnanıyorum ki çok yakın zamanda Avrupa semalarında da Türkiye’den satın alınan Bayraktar’ların ve Anka’ların uçtuğunu göreceğiz. Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace’ın SİHA’larımız için kullandığı ifade ‘game changer’ yani oyunun kurallarını değiştiren teknoloji. Bu açık bir şekilde bu alanda Türkiye’nin üstünlüğünün kabul edilmesi, artık kuralları Türkiye’nin belirlediğini itiraf etmek demek" ifadelerini kullanmıştı.

Bayraktar TB2 SİHA teslimatları
Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçleri tarafından 280 bin saati aşkındır kullanılan Bayraktar TB2 SİHA sistemi Fırat Kalkanı Harekâtında kullanıldı, özellikle Zeytin Dalı Harekâtında 5300 saat zorlu meteorolojik şartlarda görev yaptı. Barış Pınarı Harekâtında da başarıyla görev yapan Bayraktar TB2 S/İHA sistemleri son olarak Bahar Kalkanı Harekâtında kullanıldı ve yapılan bütün görevlerin yüzde 80’inden fazlasını başarıyla tamamladı.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar tarafından aktarıldığı üzere güvenlik güçlerine bugüne kadar toplam 154 adet Bayraktar TB2 S/İHA teslimatı gerçekleştirildi. Selçuk Bayraktar ürettikleri Bayraktar TB2 S/İHA sistemlerinin dört ülke envanterinde yer aldığını açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti, Katar ve Ukrayna güvenlik güçleri Bayraktar TB2 S/İHA sistemlerini aktif olarak kullanmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünün envanterinde halihazırda 228+ adet mini İHA 100.000+ uçuş saatini tamamladı. Ayrıca Türk güvenlik güçlerinin yanı sıra Azerbaycan, Katar ve Ukrayna ordularında kullanılan 154 adet Bayraktar TB2 S/İHA 280.000 saati aşkın uçuş icra etmiş durumda. Baykar Savunma tarafından güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan 382+ İHA platformu 380.000 saati aşkın uçuş gerçekleştirerek Türk havacılık tarihinde önemli bir ilke imza atmış oldu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Telegram'dan o marka telefonlar için açıklama

Telegram'dan o marka telefonlar için açıklama