16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türkiye'den Yunanistan'a ve teröristlere net mesaj!

Türkiye'den Yunanistan'a ve teröristlere net mesaj!

MHP ve AK Parti'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile güçlü bir irade ortaya koyan, baskı ve tehditlere karşı meydan okuyan Türkiye, okyanus ötesini rahatsız etmeye devam ediyor. ABD, gücümüzü zayıflatmak için terör örgütlerine, içimizdeki hain iş birlikçilere ve Yunanistan'a destek verip kışkırtıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'den Yunanistan'a ve teröristlere net mesaj!

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarınca Ege Denizi'nde NATO'nun havadan erken ihbar AWACS uçağı ve Nexus Ace eğitim görevini gerçekleştiren 2 Türk F-16 savaş uçağının, 24 Ağustos'ta Yunanistan'a ait F-16 savaş uçakları tarafından radar kilidi atılarak taciz edildiği bildirilmişti. Ege’deki tacizlerini her geçen gün artıran Yunanistan’ın bu hamlesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde sert cevap vermişti.

 'Sabrın sonu selamet'

 Cumhurbaşkanı, Ege'de Yunanistan'ın Türk jetlerine tacizine ilişkin, "Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Eğer bir gece ansızın gelebiliriz diyorsak, ne dedim; vakti saati geldiğinde TEKNOFEST'te bunu söyledim bir gece ansızın gelebiliriz. Niye? Eğer ellerinde bu adalar var, bu adalarda üsler var. Buralardan hareketle bize karşı bu tür böyle gayrimeşru tehditler devam ederse sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda biz ne diyoruz, sabrın sonu selamettir. Biz de o selameti gördüğümüz anda vakti saati gelince gereği yapılır. Bunu da Yunanistan'ın bildiğine inanıyorum. O vakit saat gelirse gereği yapılır. Çünkü bizim uçaklarımıza radar kilitlemesi şu bu adımları atmak hayra alamet değil" ifadelerini kullanması Yunanistan’ı tedirgin ederken, bölgede de tansiyonun çıkmasına neden oldu. Türkiye’ye karşı terör örgütlerini ağır silahlarla donatan ve eğiten ABD, Yunanistan'ı aynı zamanda cephaneliğe çevirdi. Amerika’dan aldıkları cesaretle, terör örgütü PKK/ PYD doğuda, Yunanistan ise batıda Türkiye'yi taciz ediyor. Yunanistan, destek mesajlarından memnun gibi görünse de tedirginliğini koruyor.

'Açıklamalar yararsız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işte "Bir gece ansızın gelebiliriz" mesajıyla, PKK ve Yunanistan'ın arkasında duran ülkelere meydan okudu. Bunun üzerine ABD Dışişleri, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada Yunanistan'ın adalar üzerindeki egemenliğinin tartışma konusu olmadığı belirtilirken, taraflara gerilimi artıracak adımlardan kaçınma çağrısında bulunuldu. ABD'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik sözlerine atıfta bulunularak Yunanistan'ın Ege adaları üzerindeki egemenliğinin 'tartışma konusu olmadığı' ifade edildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, konuya ilişkin isim vermeden "Rusya'nın egemen bir Avrupa devletini işgal ettiği bir zamanda, NATO müttefikleri arasındaki gerilimi artırabilecek açıklamalar yararsızdır. Gerilimi artıracak adımlardan kaçınılmalı. Bütün ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli ve korunmalıdır. Yunanistan'ın bu adalar üzerindeki egemenliği tartışma konusu değildir" denildi. Yapılan son açıklamanın üzerine ABD tarafının, Yunanistan'dan yana olduğu görüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sahnesi yıkılan Tarkan için hayranları yer tutmaya başladı

Sahnesi yıkılan Tarkan için hayranları yer tutmaya başladı