20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem 'Türkiye'nin fay dengesi değişti' Deprem uzmanı 'Binlerce yıldır suskun' sözleri ile açıkladı

'Türkiye'nin fay dengesi değişti' Deprem uzmanı 'Binlerce yıldır suskun' sözleri ile açıkladı

Niğde'nin Obruk Bor ilçesinde merkez üssünde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremi değerlendiren Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tüysüz, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin Türkiye'nin fay dengesini değiştirdiğini söyledi. 'Ege ve İstanbul'u etkileyecek bir değişim var mı?" sorusuna yanıt verdi.

Niğde'de meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremin ardından Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, bir televizyon kanalına önemli açıklamalarda bulundu. Tüysüz, Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye'deki fay dengelerini değiştiridiğini belirtti.
Tüysüz, "7,7 ve 7,6'lık depremlerden sonra Türkiye'nin hemen hemen bütün fayların dengelerinde değişme var." ifadelerini kullandı.
Faya yakın olan yerlerde dengelerin bir miktar değişmiş olabileceğini belirten Tüysüz, "Kahramanmaraş'taki depremler karada yaşanan önemli depremlerden. İkinci bir depremin de olması fayların değişmesine yol açmıştır. Ama batılara gidecek, Ege ve İstanbul'u etkileyecek bir değişimden söz etmiyoruz." ifadelerini kullandı.
ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK" Tüysüz, Niğde'nin 2020 yılında da 5,1 büyüklüğünde depremle sarsıldığını hatırlatarak şöyle devam etti:
"Yine aynı noktaya karşılık geliyor. Burası Tuz Gölü fay sistemi dediğimiz 200 kilometrelik fay sisteminin güney ucunda. Endişe edilecek bir depremin öncüsü olmasını düşünmüyorum.
"BİNLERCE YILDIR SUSKUN" Binlerce yıldır suskun olan bir fay var. Bazı faylar 1000-10 bin yıl gibi aralıklarla deprem üretiyor. 5 çok küçük bir deprem değil. Çevre illerde hissedilmesi doğal. 4 ve 4,5 büyüklüğünde depremler olabilir. Daha büyük olacağını sanmıyorum.
Bazı köy evlerinde duvar yıkılmaları yol açabilecek bir deprem, daha büyük. Niğde oldukça zayıf bir zeminde. Yapıların bu zemine göre inşa edilmesi çok önemli.” Kaynak: Sabah
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşte muhalefetin İstanbul'u depreme mahkum ettiği o harita! Her yerde dönüşüme dava açmışlar

İşte muhalefetin İstanbul'u depreme mahkum ettiği o harita! Her yerde dönüşüme dava açmışlar