22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cuma günü tüm milletimize bir müjde vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cuma günü tüm milletimize bir müjde vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan'da bulunan Başkent OSB'de Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Doğu Akdeniz'de verdiğimiz mücadele istikbal mücadelesidir" dedi. Erdoğan ayrıca Cuma günü büyük bir müjde vereceklerini ve bununla birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağına inandığını söyledi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cuma günü tüm milletimize bir müjde vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Kalyon Holding tarafından inşa edilen güneş paneli fabrikasının açılışında sizlerle beraber olmaktan bahtiyarlık duyuyorum.  

Yıllık 500 mW güneş paneli üretim kapasitesini özellikle yurt dışından gelen talepler neticesinde 2 katına çıkarılacak olması da önemli bir referanstır. Artık sadece üretmek sadece ürettiğini iç piyasa ve yurt dışına satmak yetmiyor, şirketlerimizin üretimle beraber innovasyona araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de önem vermesi gerekiyor.

Yıllık 2 milyon ton fosil ve karbon monoksit salınımını engellemiş olacağız. Böylece her açıdan çevreci, modern olacak bir tesisi daha ülkemize kazandırmanın gururunu yaşayacağız.

Dünyanın birçok ülkesinde koronavirüs sebebi ile yatırımlar durmuşken Türkiye özel sektörüyle kamu kurumlarıyla özgün bir yol izliyor. İnsanımızın sağlığından taviz vermeden ekonomimizi yeniden büyüme trendine sokmaya gayret ediyoruz, dünya genelinde 800 bin insanın canına mal olan bir sağlık krizinin üstesinden gelmek elbette kolay değildir.

Salgın üretimden ticarete, eğitimden turizme kadar günlük yaşantımızın her adımını etkilemiştir. Ülkemiz bu salgını en başarılı şekilde yöneten nadir ülkelerden birisidir. Son dönemde vaka sayılarında kısmi bir artış yaşlansa da salgın halen kontrolümüz altındadır.

Rusya, Ukrayna ve Almanya’dan gelen misafirlerimizin sayısının artmasıyla turizm sektörümüz toparlanmaya başlamıştır.

Haziran’da sanayi üretimimiz aylık bazda en hızlı toparlanan ilk 5 ülkeden biri olmuştur.

Yılın ilk 7 ayındaki yatırım talebi geçen senenin %287 üzerinde seyrediyor, Türkiye genelinde konut satışları 2020’nin Temmuz ayında Geçen yılın aynı ayına oranla %125 artarak tarihi bir rekor kırmıştır.

OSB’lerdeki elektrik tüketimi Temmuz ayında Haziran’a göre %7 daha fazla gerçekleşti. Yine ilk 7 ayda sanayi siciline 8266 işletme kaydoldu burada da geçen seneye göre %6’lık bir artış var. Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor, bu tempoyu daha da artırmakta kararlıyız.

CHP zihniyetinin bizi esir almasına izin verirsek bu ülkeyi dışa bağımlılığa mahkum ederiz, milletin mücadelesine destek olmak yerine takoz olan muhalefetin ülkemize verebileceği hiçbir şey yokur. Sürekli ülkemizi karalayan sağa sola Türkiye’yi şikayet eden bir muhalefet bu ülkeye tamamen yabancılaşmış demektir. CHP’nin tek derdi otel lobilerinde gizlice buluştukları IMF komiserlerine ülkeyi teslim etmektir.

Nasıl bugün her alanda dünden daha iyi bir yerdeysek inşallah yarın çok daha iyi bir konumda olacağız. 18 yılda nasıl Türkiye’nin çehresini değiştirdiysek, yeni başarı hikayelerini de yine birlikte yazacağız. Bunu da son 18 yıldır olduğu gibi yine CHP’nin vizyonsuz siyasetine rağmen yapacağız.

Enerjide dışa bağımlılık sadece cari denge açısından değil aynı zamanda enerji güvenliği açısından da bir tehdit unsurudur, ‘güçlü enerji bağımsız Türkiye’ ideali ile 3 yıl önce bağımsız enerji politikamızı hayata geçirdik.

2002 yılında yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimimiz %26,3 iken bu sayı bu yılın Temmuz sonu itibari ile de %40,2’ye yükseldi.

Tek bir kaynağa bağımlı kalmadan, farklı enerji kaynaklarını sisteme dahil ederek enerji üretim alt yapımızı zenginleştiriyoruz. Hali hazırda Türkiye’nin kurulu gücünün yarısı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor.

Bu yıl ilk defa güneş ve rüzgar santrallerimizin toplam elektrik üretimimizdeki payı %10’un üzerinde gerçekleşti. Enerji arz kaynaklarımızı çeşitlendirirken eş zamanlı olarak hidrokarbon arama faaliyetlerimize de hız kazandırdık. Akdeniz’deki hak ve hukukumuzu korumaya yönelik attığımız adımlar enerjide dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmak için hayati öneme sahiptir.

Özellikle Doğu Akdeniz’de ne işimiz var diye soran muhalefetin bu hususları iyi öğrenmesini istiyorum. Türkiye’nin farklı cephelerde yürüttüğü mücadele bir istikbal mücadelesidir.

Bugün Mavi Vatan ve Mavi Vatan’ı savunmakta o derece önemlidir. 1 asır önce nasıl Sevr’i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz’de dayatılmaya çalışılan Sevr’e boyun eğmeyeceğiz. Maalesef biz siyasette, ekonomide, enerjide ve daha birçok alanda geçmişte yapılan hataların bedelini ödemek zorunda kaldık.

Misakı Milli sınırlarımıza sahip çıkılmaması ile adalar meselesinde ürkek davranılmasının ülkemize çok büyük maliyetleri olmuştur. Ege ve Akdeniz’de yüzleştirdiğimiz kronik sorunların temelinde bu dönemde yapılan yanlış hamleler bulunuyor, zamanın şartlarına sığınarak hataların üstünü örtmeye çalışmak kolaya kaçmaktır.

Cuma günü tüm milletimize bir müjde vereceğiz, biz de bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nı gezerek içerideki işleyişle ilgili bilgi aldı.

 

Bakan Albayrak konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Türkiye'nin orta ve uzun vadeli hedeflerini milli enerji ve politika belgesi dediğimiz yeşil kitap dediğimiz kitap çerçevesi içinde temel bir ilke belirledik. Doğru politika ve adımlarla dışa bağımlılığı kırabiliriz inanıyorsak başarabiliriz diye ifade ettik.

Güçlü Türkiye hedefine yürüyebiliriz bilinci olduk. Bir tohum attık. YEKA adını verdiğimiz bu tohum. Sektör temsilcileri gülüm geçmişti. Birçoğu gülüp geçmişti. Yerli teknoloji ile üretim yapılacak alanı kurgulamıştık. O tohum bir tesise dönüşüyor. Yaklaşık 1 milyar dolarlık ithalat pazarı Türkiye'de üretilecek. Ötesinde ihracat... İhracat kapasitesi gelişmiş olacak. Allahın izniyle enerjinin birçok alanında birçok açıdan dönüşüm süreci başladı. Her gün ektiğimiz tohumlar çınara dönüşecek. Sadece enerjide değil teknolojinin her alanında değişim sürecini başlattık ve emin adımlarla ilerliyoruz. Toplum milletimiz tüm bu yapılanların farkında. Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde nice projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in törende yaptığı açıklamalar şöyle;

Amacımız yenileyen ve teknoloji üreten ülke olmak. Enerjiyi geliştirmek için ARGE merkezi olacak. Yılda 100 milyon dolar panel ithalatı engellenecek. Yatırımla Türkiye'nin güneşi daha fazla parlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstismar davasında yeni gelişme

İstismar davasında yeni gelişme