27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 'Ücretli öğretmen ve usta öğreticilerimizin beklentileri karşılanmalı'

'Ücretli öğretmen ve usta öğreticilerimizin beklentileri karşılanmalı'

TBMM’de Bütçe görüşmeleri devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinin ardından dün de Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi görüşüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Ücretli öğretmen ve usta öğreticilerimizin beklentileri karşılanmalı'

MHP’Lİ OSMANAĞAOĞLU: ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİMİZİ VE USTA ÖĞRETİCİLERİMİZİN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALIDIR

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda devam eden görüşmelerde konuşan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin sorunlarını gündeme getirerek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan sorunların giderilmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığını söyledi.

Konuşmasında; “İzmir’imizde meydana gelen ve hepimizi derinden sarsan deprem hadisesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu süreçte; enkaz altında kalan hayatları kurtarmak için canla başla çalışarak kahramanlıklara imza atan kurtarma ekiplerimizi de en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Ayrıca afetin yaşanmasının hemen ardından kalpleri İzmir için atan Türk milletinin önünde saygıyla eğiliyorum.” İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu şunları söyledi:

“Diğer yandan; pandemi dönemiyle birlikte eğitim hayatının asli unsuru haline gelen uzaktan eğitim ile ilgili tecrübelerin iyi değerlendirilmesi, tespit edilen aksaklıkların kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Özellikle lise ve üniversitelerimizde bölüm ayrımı yapılmaksızın “Tarih” derslerinin daha ehemmiyetli bir şekilde verilmesinin sağlanması için de özel gayretlerinizi beklediğimi ifade etmek isterim. Tarihini özümseyen, tarihin kendisine sunduğu tecrübelerden haberdar bir neslin geleceğimiz için çok daha verimli olacağı muhakkaktır.

Ayrıca 2018 yılından 2020 yılına kadar İzmir ilimizde 170 öğretmen ataması sağlanmıştır. Bu sayının İzmir ekseninde beklentileri karşılamadığını da ifade etmek isterim. İhtiyaç olan branşlar başta olmak üzere daha fazla öğretmen atamasının yapılmasını da takdirlerinize sunuyorum.

Ücretli öğretmenlerimizin, usta öğreticilerimizin beklentilerinin karşılanması için de gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum. İnşallah yıllardır özlük haklarının düzeltilmesini ve iş güvencelerinin olmasını bekleyen usta öğreticilerimiz de ücretli öğretmenlerimiz de hak ettikleri haklara sizin Bakanlığınız döneminde kavuşacaktır. Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin sizden beklentisi budur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da önemli korona virüs toplantısı

İstanbul'da önemli korona virüs toplantısı