20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ülkü Ocakları tarafından başlatılan permakültür eğitimleri sona erdi

Ülkü Ocakları tarafından başlatılan permakültür eğitimleri sona erdi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından başlatılan Permakültür projesinde eğitim faaliyetlerinin ilk etabında sona gelindi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ülkü Ocakları tarafından başlatılan permakültür eğitimleri sona erdi

Ülkü Ocakları Genel Başkanı tarafından duyurulan sürdürülebilir tarım-permakültür çalışmaları yapılan çevrim içi eğitimlerin ilk haftası tamamlandı.Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından sosyal medya hesabı üzerinden duyurulan Permakültür çalışmaları özellikle şehirlerde, değerlendirilebilir alanlarda tarımsal faaliyetlerin yürütülebilmesini sağlıyor.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İl ve ilçe Ocaklarımızda Permakültür projemizi başlatıyoruz. Sürdürülebilir Tarım, Tarım ve Hayvancılık, Yaşam koşullarının iyileştirilmesi Türk gençliğini, yakın zamanda duyurusunu yapacağımız Permakültür eğitimlerine katılmaya davet ediyorum” ifadeleriyle eğitimlere davet etmişti.

Permakültür, özellikle şehirlerde; balkon, teras ve bahçe gibi değerlendirilebilir alanlarda herkesin kendi sebze ve meyvesini yetiştirmesini sağlayan ve bunun da sürdürülebilir olmasını sağlayan bir tasarım modelidir.

Permakültüre genel giriş, kompost gübre yapımı, tohum ve fide yetiştiriciliği, topraksız tarım ve balkon yetiştiriciliği konularının işlendiği çevrim içi dersler 3 saat süren derslere konu oldu. 

Yaklaşık birer saat süren ve 3 farklı hocayla 3 derste tamamlanan derslerin ilkini, permakültüre genel giriş konusuyla başlanan derslere kompost gübre yapımı, tohum ve fide yetiştiriciliği konusuyla devam edilirken son olarak topraksız tarım ve balkon yetiştiriciliği tamamlanan eğitimlere yüzlerce kişi katıldı.

Çevrim içi eğitimler Tansel Aksel, Gülşah Çiftçi ve Kürşat Acar tarafından verildi.

Zoom üzerinden çevrim içi olarak yapılan eğitimlerin tamamına katılan kişilere Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından sertifika verilecek. Eğitimlerin başlamasından hemen önce katılımcılara sms ve mail ile ders saatleri hatırlatıldı.

Permakültür nedir?

Bill Mollison, "Permakültür: Bir Tasarımcı El kitabi adlı eserinde permakültürü şöyle tanımlar: Permakültür, doğal ekosistemlerin çeşitliliğine, istikrarına ve esnekliğine sahip olan tarımsal olarak üretken ekosistemlerin bilinçli tasarımı ve bakımlarının sağlanmasıdır. Üzerinde yaşayan insanlar ile arazinin, gıda, enerji, barınak ve diğer maddi ve manevi ihtiyaçlanı sürdürülebilir bir şekilde karşılayan ahenkli bütünleşmeleridir. Sürdürülebilir tanım olmaksızın istikrarlı bir sosyal düzen mümkün değildir. Zira adından da anlaşılacağı üzere permakültür, tanım olarak İngilizce "permanent" (kalıcı) ve "agriculture" (tarım) kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor.

Permakültür tasarımı, kavramsal, maddi ve stratejik bileşenleri tüm canlıların yararına çalışan bir model içinde bir araya getiren bir sistemdir. Permakültür'ün arkasındaki, doğaya aykırı olmaktan ziyade onunla birlikte çalışma, uzun süreli düşüncesizce hareket etmekten ziyade uzun süreli özenli gözlem yapma, sistemlerin sadece bir ürününün peşinde koşmaktan ziyade onlara bütün işlevleriyle bakma ve sistemlerin kendi evrimlerinin gerçekleşmesine izin verme felsefesidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ALES 2 ne zaman açıklanacak 2021? ALES sınavı açıklandı mı?

ALES 2 ne zaman açıklanacak 2021? ALES sınavı açıklandı mı?