22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ülkücü Şehitlerin İsimleri Alanya'da yaşatılacak

Ülkücü Şehitlerin İsimleri Alanya'da yaşatılacak

Alanya Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Ülkücü Şehitler Ruhi Kılıçkıran ve  Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isimleri park ve caddeye verildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Şehitlerimizin isimlerini her zaman yaşatacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız,” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ülkücü Şehitlerin İsimleri Alanya'da yaşatılacak

Alanya Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda Ülkücü Şehitler Ruhi Kılıçkıran ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isimlerinin park ve caddeye verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu

 

Ruhi Kılıçkıran

KILIÇKIRAN’IN ADI PARKTA YAŞATILACAK

Alanya Belediyesi Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis ve Benzerlerine Ad Verme Komisyonu tarafından sunulan Saray Mahallesi’nde yeni yapılan parka Ruhi Kılıçkıran Çocuk Parkı adı verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ruhi Kılıçkıran, 4 Ocak 1968’de Ankara Site Talebe Yurdu kantininde dini reddeden bir öğrenci ile çıkan tartışmaların kavgaya dönüşmesi sonrası sırtından vurularak hayatın kaybetmişti. Kılıçkıran, Ülkücü Hareket içerisindeki ‘ilk şehit’ olarak anılıyor.

ÇAKIROĞLU UNUTULMADI

Son Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi ise Cikcilli Mahallesi’nden Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne Cikcilli Yerleşkesine çıkan yola verilmesi kararı oy birliği ile kabul edildi. Üniversite öğrencilerinin yoğun bir şekilde kullanacağı yola Fırat Yılmaz Çakıroğlu Caddesi ismi verilerek anlamlı bir karara imza atılmış oldu. 20 Şubat 2015 yılında, Ege Üniversitesi'nde PKK'lılar tarafından bıçaklanarak Şehit edilen Çakıroğlu, hastanede hayatını kaybetmişti.

BAŞKAN YÜCEL; “UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Meclis Toplantısında alınan kararları değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ülkücü şehitlerin isimlerini Alanya’da yaşatacaklarını vurgulayarak, “İlk Ülkücü Şehidimiz Ruhi Kılıçkıran ve Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isimlerinin park ve caddeye verilmesi ile ilgili kararı meclis üyelerimizle birlikte onayladık. Ülkemize, milletimize yararlı olmak için eğitim gördükleri dönemde şehit olan bu iki ismi hiçbir zaman unutmadık. Onlar Ülkücü Hareketin simgeleridir. Şehitlerimizin isimlerini her zaman yaşatacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu vesileyle Şehit Ruhi Kılıçkıran ve Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Oprukçu’dan personellerine müjde

Başkan Oprukçu’dan personellerine müjde