22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Üretken Başkan, örnek belediye: Pozantı Belediyesi

Üretken Başkan, örnek belediye: Pozantı Belediyesi

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, üretiyor, istihdam sağlıyor, ilçesine katma değer katıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin “Üretken Belediyecilik” anlayışı, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından Adana-Pozantı Belediyesinde tam anlamıyla uygulanıyor. Bu durum her kesimden takdir görmeye devam ediyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üretken Başkan, örnek belediye: Pozantı Belediyesi

TÜRKGÜN Gazetesi Adana İl Temsilcisi İbrahim İspaha, üretken belediyecilik anlayışını her konuda yerine getiren ve kaynakçı, marangoz, boyacı, demirci, elektrikçi, inşaat ustaları gibi işin ehli kişileri işe alarak kurduğu atölye ekibi ile her alanda üretim yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a bu anlayışla ortaya koydukları hizmetleri sordu.

-Değerli Başkanım, Milliyetçi Hareket Partisi’nin başkanı olarak 3 dönemdir Pozantı ilçesine hizmet etmeye çalışıyorsunuz. Özellikle üretken belediyecilik konusundaki çalışmalarla birlikte ilçeye yapmış olduğunuz projeler nelerdir, biraz anlatabilir misiniz?

-Doğa ve tarihin iç içe olduğu, doğal güzellikleri, tarihi, ekonomisi, turizm değerleri, yaşantısı ve kültürel özellikleri ile günümüze kadar bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Pozantı ilçemizde tarihinin MHP’li ilk Belediye Başkanı ve 3 dönem üst üste kazanmış biri olarak ortaya koyduğumuz hizmetler her kesim tarafından takdirle karşılandığı gibi, yıllarca adından söz ettirmeye devam edecek İlçemize değer ve vizyon katmış projelerdir.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

1996 Yılında yapılmış olan ve çok kötü durumda olan Kültür Merkezi Pozantı ilçemizde yapılan düğün, tiyatro, sanatsal etkinlikler ve toplantılara ev sahipliği yapan bir yer olduğu için 2020 yılı içerisinde yaptığımız büyük bir hamle ile muhteşem bir vizyon kazanarak, bölgenin en dikkat çeken salonlarından biri haline getirildi.

TAŞ TERAS PARK

Atatürk Kültür Merkezi yanında bulunan boş araziye 1750 metrekare, 3 kademeli taş teras park yaparak, koyduğumuz kamelyalarla sosyal hayata güzellik sunmakla kalmadık, aynı zamanda milli bayram ve konser alanı olan bölgede doğal bir tribün gerçekleştirmiş olduk.

AKÇATEKİR YAŞAM PARKI VE YAŞAM PARK RESTAURANT

Adana’nın en önemli yayla merkezi olan ve yazın nüfusu 100 bini bulan Akçatekir’de, ormandan kiraladığımız 32 dönüm arazi içerisine 600 metrekarelik bir restaurant, 2 adet çocuk parkı, basketbol sahası, kaya şelale, 15 adet kapalı kameriye ve 5 adet yöresel ürün satış dükkanı yaparak, bölgenin en önemli eksiğini gidermiş olduk.

BAL PAKETLEME VE SEBZE-MEYVE KURUTMA MERKEZİ

Kuzey Adana Kalkınma Programı çerçevesinde Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ve deneme üretimlerine başlamış olduğumuz, Bal Paketleme, Sebze ve Meyve Kurutma Merkezi projemiz ile hem 7 kişilik kadın istihdamına katkı sunduk, hem de Pozantı ilçemizin kırsal köylerinde üretimi bulunan sebze ve meyvelerin hijyen koşullarda kurutulup paketlenerek satışı sağlanarak ekonomik değeri arttırılmıştır.

KINA EVİ VE TOPLANTI SALONU

Pozantı Zafer Mahallesine bir kına evi ve toplantı salonu yapımımız devam etmektedir. Bu projemizde Pozantı ilçemizdeki sosyal yaşam da önemli bir eksiği giderecektir.

BELEMEDİK RESTAURANT VE AHŞAP BUNGALOV EV

Devlet Demir Yollarından kiraladığımız 38 dönümlük arazi üzerinde ilçemizin önemli bir turizm bölgesi olan Belemedik’te bir Yaşam Parkı gerçekleştirerek, oturma alanları, barbeküler, oyun grupları ve yeşil alanlar oluşturduk. Ayrıca işletmesi Belediyemize ait olan Belemedik Restaurantı yaparak hem istihdam sağladık, hem de bölgenin turizm destinasyonundaki işlevini arttırdık. Şimdi ise aynı bölgede yapımına devam ettiğimiz 3 Adet Bungalov ev modelimiz ile konaklama imkanı da sunarak yeni bir vizyon ortaya koyuyoruz.

DOĞA İÇERİSİNE BUTİK OTEL

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğünden kiralayarak devrini aldığımız, Belemedik  Turizm Bölgemizdeki 13 odalı butik otelin iç dizaynı, çevre düzenlemeleri ve tadilatları ile dekorasyon çalışmaları sonrasında 2 ay sonra Pozantı Belediyesi tarafından işletmeye açılacaktır.

BELEDİYE ARAÇ FİLOSU YENİLENDİ

Belediyemizin araç filosuna 2019 yılından günümüze kadar 8 adet yeni araç satın alarak, filomuzu güçlendirdik. Zabıta ve İmar İşleri Müdürlüğüne iki adet binek otomobil, bir adet Skoda SüperB makam aracı, bir adet 10 tekerli Ford damperli kamyon, bir adet Ford transit pikap, bir adet Ford çöp kamyonu ve bir adet 4x4 Ford Ranger ile bir adet 15 kişilik Ford minibüs hizmetlerimize dâhil edilmiştir.

PANDEMİ SÜRECİ HİZMETLERİ

Pandemi sürecinin duyurulması ile birlikte Pozantı Belediyesi olarak çok hızlı tedbirler geliştirilmiş ve halkımızın yanında olunmuştur. Özellikle okullar kapatılmadan her okul ve sınıfa dezenfekte ürünleri dağıtılmış, halkı bilgilendirici eğitim çalışmaları, afiş ve videolar hazırlanarak mücadele yöntemleri ortaya konulmuştur. Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket ederek Belediyemiz tarafından temin edilen kumaşlar maske olarak dikimi sağlanıp, her kesime dağıtılarak başlangıç sürecinde eksiklikler giderilmiştir. Cadde ve sokaklar ile köylerimiz özel dezenfekte ürünleri ile sürekli yıkanarak dezenfekte edilmiş, sürece uygun denetimlerin yanında semt pazarlarında ciddi denetimler yapılarak, maske dağıtımı, ateş ölçümleri sağlanarak gereken tedbirler alınmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Avcı ve AK Partili Ay'dan ortak açıklama: Gerçekler çok farklı

MHP'li Avcı ve AK Partili Ay'dan ortak açıklama: Gerçekler çok farklı