21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem UTP uygulaması suçluların kabusu oldu

UTP uygulaması suçluların kabusu oldu

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, "2016 yılında hayata geçirdiğimiz Uygulama Takip Projesi sayesinde başta terör olmak üzere asayiş, kaçakçılık ve organize suçlar ile narkotik olaylarında büyük oranda bir azalma sağlanmıştır" dedi.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
UTP uygulaması suçluların kabusu oldu

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, 2016 yılında uygulamaya konulan Uygulama Takip Projesi (UTP) ile başta terör olmak üzere asayiş, kaçakçılık ve organize suçlar ile narkotik olaylarında büyük oranda bir azalma sağlandığını bildirdi.

Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki Koordinasyon Hizmetleri Kursu'nun açılışında bir konuşma yapan Aktaş, polisin önem arz eden görevlerinden birinin de terör, kaçakçılık, asayiş, trafik ve narkotik olayları ile kriz yaratan olaylar hakkındaki bilgileri, krizin en kısa sürede sonuçlandırılabilmesi için karar vericilere doğru ve hızlı bir şekilde aktarmak olduğunu anlattı.

Aktaş, bu doğrultuda, her türlü suç ve suçluyla mücadele kapsamında icra edilen yol uygulamalarının, elektronik ortamda planlanması ve toplanan verilerin analiz edilebilmesi amacıyla 2016 yılında "UTP" olarak tabir ettikleri "Uygulama Takip Projesi"nin teşkilatın kullanımına açıldığını anımsattı.

Aktaş, şunları belirtti:

"Bu uygulama ile il giriş-çıkışlarında bulunan sabit uygulama noktalarından ve UTP'yi kullanan istasyonlardan sorgulanan araç ve şahıs bilgilerinin tek bir veri havuzunda toplanması, yol uygulamalarının elektronik ortamda planlanması ve toplanan verilerin analiz edilebilmesi sağlanmaktadır. 2016 yılında hayata geçirdiğimiz Uygulama Takip Projesi sayesinde başta terör olmak üzere asayiş, kaçakçılık ve organize suçlar ile narkotik olaylarında büyük oranda bir azalma sağlanmıştır."

"Türkiye geneli tüm olayların yüzde 98,7'si ekip uygulamasına aktarılmıştır"
Aktaş, hizmette standardın sağlanması, kurumsal hafızanın oluşturulması, veri güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılması, kurumlar arası iş birliği tesisi, suç ve suçluyla mücadelede etkinliğin arttırılması adına, 2016 yılında Emniyet Kolluk İşlemleri Projesi'nin kullanıma sunulduğunu dile getirdi.

Aktaş, "Son 10 yıllık verilerin ekip uygulamasına aktarılması konusunda çalışmalar devam etmekte olup Türkiye geneli tüm olayların yüzde 98,7'si ekip uygulamasına aktarılmıştır. Bu bağlamda güvenlik politikalarının belirlenmesinde uygulama takip ve emniyet kolluk hizmetleri projesi üzerinden alınan veriler önem arz etmektedir" dedi.

Açılışa, Belge Yönetimi ve Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Ali Özuğur, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez ve Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Akçay ile çok sayıda polis memuru katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Terim biletini kesti: Kendinize kulüp bulun

Terim biletini kesti: Kendinize kulüp bulun