05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Uzayda Türk teknolojisinin başarısı! İMECE, Jüpiter'i görüntüledi

Uzayda Türk teknolojisinin başarısı! İMECE, Jüpiter'i görüntüledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İMECE isimli proje kapsamında Jüpiter'in görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzayda Türk teknolojisinin başarısı! İMECE, Jüpiter'i görüntüledi

Türkiye'nin gururu İMECE isimli yerli ve milli gözlem uydusu, son derece etkileyici bir başarıya imza attı. Dünyanın herhangi bir noktasından görüntü alabilme özelliğine sahip olan bu uydumuz, 588 milyon km uzaklıktaki dev gezegen Jüpiter'i yakından inceledi. İMECE'nin yüksek çözünürlüklü görüntüleri, Jüpiter'in gizemli atmosferi ve muhteşem halkaları hakkında bilim insanlarına benzersiz veriler sunacak.

"DURMAKSIZIN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan ve uydu görüntülerine yer veren Bakan Kacır, "Dünyanın her noktasından görüntü alabilen Türkiye'nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE kamerasını derin uzaya çevirdi! Metrealtı çözünürlükte, dünyayı görüntülemek üzere üretilen İMECE bu kez 588 milyon km uzaklıktaki Jüpiter’i görüntüledi. İMECE’de sergilenen başarı Milli Teknoloji Hamlesi’ni daha ileri taşırken, yeni nesil yer gözlem uydularımız için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
27 yaşındaki Yüsra'dan acı haber! 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

27 yaşındaki Yüsra'dan acı haber! 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti