21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yağmur geldi YAVAŞ KAYBOLDU

Yağmur geldi YAVAŞ KAYBOLDU

Ankara’nın aşırı yağışa teslim olması sonrası kentin birçok yeri sular alında kalırken ibretlik manzaralar yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün günler öncesinden uyarılarda bulunmasına rağmen ABB’nin önlem almakta yetersiz kalması tepkilere neden oldu. Yağmur sularını tahliye edecek olan rögarlarının temizliğinin yapılmamasından kaynaklı olarak selin şiddetin arttığı iddia edildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yağmur geldi YAVAŞ KAYBOLDU

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

Ankara Valiliği; 10 Haziran 2022 tarihinde yaptığı açıklamada yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği uyarısında bulunmuştu. Valilik açıklamasında, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren il genelinde yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirilmişti. Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedilmişti.

Bu uyarılara rağmen afet durum merkezinde bulunması gereken ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’li belediye başkanları toplantısı için Eskişehir’de bulunması pes dedirtti. Bu durum Ankara Büyükşehir Belediyesinin iş yapmayı bırakıp sadece algı yaptığını bir kez daha ispatladı. Seçildikleri günden itibaren CHP’li belediyelerin bu vurdumduymazlığının örnekleri sayılamayacak kadar çoğaldı.

İBB’yi teröre teslim ettiler

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) işe alınan kişilerden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı olduğunun, PKK/KCK’nın dağ kadrosunda yer aldığı ve illegal eylemlere katıldığına dair kayıtları bulunduğunun tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sürerken İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak D. isimli bir kadının, 2016 yılında Şırnak’ta PKK/KCK terör örgütü üyelerinden elde edilen dökümanlarda kırsal alanda elinde uzun namlulu silah ile çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Şafak D.’nin terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu tespit edildi. Şafak D. çalıştığı binada gözaltına alınırken, soruşturmasının neticesinde işe alınan daha kaç kişinin terör örgütü üyesi olduğu ise merak uyandırdı. Belediyelerinde terör örgütü üyelerine istihdam sağlayarak dolaylı olarak Kandil’e maddi destek sağlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bununla yetinmeyip göreve geldiği günden itibaren keyif belediyeciliği anlayışıyla hareket etti. İstanbul’u sel bastığında tatiline devam eden, Elazığ’a deprem yardımı götürme bahanesiyle kayak tatiline giden, yollar kardan kapanırken İngiliz Büyükelçi ile balık sofralarında keyif çatan İmamoğlu CHP belediyeciliğinin parmakla gösterilen örnekleri arasına girdi.

İstanbul’dan çok yurt içi gezileriyle gündem olan ve Cumhurbaşkanı adaylığı için yarışa giren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul halkına hizmet etmek için emanet aldığı görevini her fırsatta şahsi siyasi ikbali için kullandı. HDP’ye yaranmak için kılıktan kılığa giren İmamoğlu hizmet bekleyen İstanbul halkına ise sırt çevirdi.

Rüşvet ağı ördüler

İstanbul merkezli beş ilde düzenlenen “Rüşvet” operasyonunda 48’i Kadıköy Belediyesinde görevli Zabıta Personeli ve 6’sı Belediye Mühendisi olan 54’ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 224 kişinin yakalanması için çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapılmış ve 194 kişi gözaltına alınmıştı. CHP’li Kadıköy Belediyesinden sonra bir rüşvet skandalı da Maltepe belediyesinde patlak vermişti. Maltepe Belediyesine düzenlenen operasyonda, Örgütlü olarak “Rüşvet Almak, Rüşvet Vermek, Rüşvete Aracılık Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından suç tarihinde Maltepe Belediyesinin eski üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personellerinin de aralarında yer aldığı 10’u kamu görevlisi olmak üzere toplam 18 kişiye yönelik operasyon yapılmıştı.

Çanakkale Çan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir kişinin şikâyeti üzerine belediyeden ihale alan firma sahiplerinden rüşvet alındığı ve irtikap suçu işlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah operasyon düzenlemiş, operasyonda Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile Belediye İnsan Kaynakları Müdürü ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü ile bir firma çalışanı da gözaltına alınmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'nin Kuva-i Milliye Tiyatrosu

CHP'nin Kuva-i Milliye Tiyatrosu