21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yerli aşı adı TURKOVAC'ın açılımı ve anlamı nedir? Yerli aşının ismi ne oldu? Cumhurbaşkanı açıkladı

Yerli aşı adı TURKOVAC'ın açılımı ve anlamı nedir? Yerli aşının ismi ne oldu? Cumhurbaşkanı açıkladı

Yerli aşıda Faz 3 çalışması başladı ve gönüllülere aşılama programı Ankara Şehir Hastanesi'nde başladı. Buradaki çalışmalara canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşının adını TURKOVAC olarak açıkladı. Bu açıklamanın ardından TURKOVAC nedir, TURKOVAC anlamı açılımı nedir? merak ediliyor. İşte Yerli aşının adı ve anlamı...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerli aşı adı TURKOVAC'ın açılımı ve anlamı nedir? Yerli aşının ismi ne oldu? Cumhurbaşkanı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli Kovid-19 aşısının adının "TURKOVAC" olduğunu tüm dünyaya canlı yayında açıkladı. Yerli aşıda Faz-3 çalışması resmen başlamış oldu.  "TURKOVAC"ın Ankara'da gerçekleşen çalışamlarına canlı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Sağlık Bakanı Koca'da Ankara Şehir Hastanesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundu. Peki TURKOVAC'ın açılımı ve anlamı nedir? 

TURKOVAC NEDİR, YERLİ AŞININ AÇILIMI NEDİR?

Yerli Kovid-19 aşısının Faz-3 çalışması kapsamında gönüllülerle yürütülen aşılama programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevrim içi katılımıyla Ankara Şehir Hastanesi'nde başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli Kovid-19 aşısının adının "TURKOVAC" olduğunu tüm dünyaya duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:  Bu konuda benim şahsen gönlümden geçen şu olabilir; hem ülkemizin tamamında dil noktasında kolaylık açısından; TURKOVAC

TURKOVAC'ın açılımı ve anlamı nedir?

BAKAN KOCA'NIN YERLİ AŞI AÇIKLAMALARI:

Bu gurur milletimize ait. Bundan sonraki safhada gönüllülere yapılıp etkinliğini görmüş olacağız. Bugün ilk gönüllümüze huzurlarınızda aşıyı yapmış olacağız. Faz-3 safhasına gelen aşı da özellikle etkinliğini görmek istiyoruz ve devamında yaygın kullanıma geçmiş olacağız. İlk gönüllümüz Yasin bey yanımızda arz ediyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TURKOVAC AÇIKLAMASI:

Ben de çok çok teşekkür ediyorum, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemizde geliştirilen yerli aşılardan üçüncü faza geçen bu ilk çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum.

Salgınla mücadelede dünyada bilinen en etkili ve yaygın araç aşılar. Türkiye Çin ve Almanya başta olmak üzere somut neticeye ulaşan tüm aşıların tedariki ve uygulamasında oldukça ileri bir düzeydedir.

TURKOVAC'ın açılımı ve anlamı nedir?

"KISITLAMALARI DA BİRER BİRER KALDIRIYOR VEYA AZALTIYORUZ"

İnşallah birkaç hafta içinde ülkemizdeki 18 yaş üzeri nüfusun tamamını aşılama kapsamına almış olacağız. Salgınla mücadelede ve aşılamada mesafe kat ettikçe kısıtlamaları da birer birer kaldırıyor veya azaltıyoruz. Haziran ayı başıyla birlikte pek çok alanda milletimize rahat nefes aldıracak açılımları zaten başlatmıştık. Dün de Temmuz ayıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlamaları başta olmak üzere pek çok konuya ilişkin mücadelelerimizi ve müjdelerimizi milletimizle paylaştık.

Bu salgının ne kadar süreceği belirsizdir. Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak, milletimizin sağlığını güvence altına almak için kendi aşımıza sahip olmamız kritik öneme sahiptir. Artık kendi aşımıza sahip olma konusunda son dönemece girmiş bulunuyoruz.

YERLİ AŞININ ADI 'TURKOVAC' OLDU

Bu konuda benim şahsen gönlümden geçen şu olabilir; hem ülkemizin tamamında dil noktasında kolaylık açısından; TURKOVAC.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ahmet Nur Çebi görevi bırakıyor

Ahmet Nur Çebi görevi bırakıyor