21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yozgat'ta özel çocuklara özel spor eğitim

Yozgat'ta özel çocuklara özel spor eğitim

Sorgun Belediyesi İlyas Arslan Kültür Merkezi içerisinde yer alan spor salonunda, jimnastik ve eğitsel oyun faaliyetlerinin yanında ince ve kaba motor gelişimleri, bilişsel gelişim, dil gelişimi, sosyal-duygusal gelişimleri, öz bakım becerilerine katkıda bulunmak amacıyla otizm, down sendromlu 20 çocuğa spor eğitmenleri eşliğinde bireysel spor eğitimi veriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yozgat'ta özel çocuklara özel spor eğitim

TARIK YILMAZ / YOZGAT

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde belediye, otizm ve down sendromlu çocukların sporla temel becerilerini geliştirerek sosyal hayata kolay adapte olmalarını sağlıyor. 

Otizm ve down sendromlu çocukların özel eğitmen ve birebir derslerle sosyalleşmelerinin hedeflendiğini belirten Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, “İlçemizde iletişimde olduğumuz otizm ve down sendromlu 20 çocuğumuz bulunuyor. Daha önce çocuklarımız ve aileleri ile bir araya gelerek bir farkındalık günü düzenlemiştik, simdi de bu çocuklarımıza belediyemiz bünyesinde bulunan spor salonumuzu tahsis ederek iki spor eğitmeni ile birebir spor eğitimi almalarını sağlıyoruz.

Çocuklarımız beden becerilerini artırıyorlar, kendi sınırlarını zorlayıp neler yapabileceklerini görüyorlar. Hareket kabiliyetleri, sosyal becerileri, dil gelişimleri artıyor. Sporun yanı sıra oyun oynuyorlar eğitmenleri ile birlikte el baskısı, boyama yapıyorlar öz güvenleri yükseliyor. Eğitmenlerimiz çocuklarımızın aileleri ile sürekli iletişim halindeler.

Ailelerinden alınan bilgiler ve spor eğitmenlerimizin gözlemleri ile çocuklarımızın az gelişen yönlerine ağırlık vererek el ele bu çocuklarımızın neler yapabildiklerini görmek, hayata hazırlıklı olmalarını sağlamak istiyoruz.

Sosyal Belediyeciliği önemsiyoruz ve Sorgun halkının, belediyenin temel görevleri dışında da çalışmaları olduğunu ve elimizden gelen ne varsa imkanlarımız ölçüsünde yapmaya hazır olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Kılıç'tan 30 Ağustos mesajı

Başkan Kılıç'tan 30 Ağustos mesajı