24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Atmaca'nın teslim tarihi belli oldu

Atmaca'nın teslim tarihi belli oldu

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Türkiye'nin ilk deniz seyir füzesi olan Atmaca'nın karadan atılan füzeleri de imha edebileceğini açıkladı. Atmaca'nın teslimatlarına bu yıl sonu itibariyle başlanacağının müjdesini veren İkinci, füzeye yurt dışından da yoğun talep olduğunu ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atmaca'nın teslim tarihi belli oldu

 Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST 2020 festivalinde Türkiye'nin savunma sanayisine yönelik yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci Türkiye'nin ilk deniz seyir füzesi olan Atmaca hakkında önemli bilgiler verdi.

Yüzde 70'lere kadar ulaştı
Savunma sanayisinde dışa bağımlılığının ortadan kaldırılması için daha gidecek çok yolun olduğunu kaydeden İkinci, son 15 yılda Türkiye'nin çok farklı yerlere ulaştığını ifade etti. Savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 70'lere kadar çıktığını kaydeden İkinci, Türkiye'nin ihracatında savunma sanayisinin katkısının her geçen yıl arttığını vurguladı.

Savunma sanayisine yönelik Türkiye'nin yurt dışındaki müşterisinin ciddi manada artış gösterdiğini dile getiren İkinci, "Özellikle yurt dışındaki uluslararası müşterilerimizin bizden olan talepleri gelecekte savunma sanayisi ihracatının ülkemizde en büyük ihracat kalemlerinden birisi olacağının en büyük garantisidir" diye konuştu.

 

 Atmaca yıl sonunda envanterde
Yerli ve milli teknolojiler ile çok ciddi atılımlar içerisinde olduklarını belirten İkinci, Atmaca Gemisavar Füzesi'nin teslimatlarına bu yıl sonu itibariyle başlanacağını açıkladı. Yurt dışından Atmaca füzesine muazzam bir ilgi olduğunu aktaran İkinci şöyle devam etti:

"Aynı zamanda tanksavar füzelerimize ve Yüksek İrtifalı Hava Savunma Sistemlerimize de çok ciddi bir ilgi var. Bu da gelecekte Türkiye'nin ekonomisi içerisinde savunma sanayisindeki başarıların ülkenin ihracatına ciddi bir katkısı olacağının göstergesidir."

Atmaca'nın karadaki versiyonu yolda
Atmaca füzesinin 250 kilometrelik bir menzile sahip olduğunu söyleyen İkinci, "Atmaca denizin üzerine çok yakın seviyede uçabilen dünyada çok sayılı ülkenin sahip olduğu bir teknolojiyi içeren milli bir ürünümüzdür." dedi.

Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen Atmaca'nın daha önce yurt dışından satın alınan füzelerin yerini alacağını belirten İkinci, Atmaca'nın karadan karaya olan versiyonları için de çalıştıklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Koronaya karşı bağışıklık kazanmak mümkün

Koronaya karşı bağışıklık kazanmak mümkün