20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yüz binler Söğüt’te buluşacak

Yüz binler Söğüt’te buluşacak

Bilecik’in 19 bin nüfuslu Söğüt ilçesinde “738. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri” kapsamında, nüfusunun beş katı ziyaretçinin ağırlanması bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüz binler Söğüt’te buluşacak

Bilecik'in 19 bin nüfuslu Söğüt ilçesi, “738. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri” ne hazırlanıyor. 6-8 Eylül’de düzenlenecek şenliklerde ilçenin nüfusunun 5 katından fazla olması bekleniyor. Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Söğüt Kaymakamı Murat Öztürk, ve Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, şenlikler öncesi hazırlıkları denetledi. Şenliklerde ilk olarak güvenlik önlemi noktasında gerekli tedbirlerin alındığını belirten Vali Şentürk, “Dışarıdan gelecek misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Tarihimize yaraşır şekilde Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri geleneğini geçmişten geleceğe taşıma noktasında, program içerikleriyle hayata geçirmeyi planladık” diye konuştu.

MEVLİT OKUTULACAK

Şenliklerin açılışının yarın yapılacağını belirten Vali Şentürk “Cuma sabahı dualarla açılışımızı yapacağız. Çelebi Mehmet Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra Ertuğrul Gazi ve tarihteki önemli şahsiyetlerimiz için mevlit okutulacak. Sonra buraya Ertuğrul Gazi’nin türbesini ziyarete geleceğiz. Cumartesi günü Türkiye’nin her noktasından gelecek Yörükleri karşılayacağız. Misafirperverliğimizi göstereceğiz. Yörüklerimizi burada çadırlarımıza yerleştireceğiz. Yörük kültürünü genç kuşaklara aktarmak üzere etkinlikler yapılacak” şeklinde konuştu.

TARİHÎ MİRASI TAŞIYAN YER

MEHTERAN Bölüğü’nün gösterisinin de olacağı şenliklere büyük katılım beklediklerini dile getiren Şentürk, ‘’Kalbimizin beraber atması noktasında, millet olmanın, Anadolu’yu vatan tutmanın, vatan haline getirmenin inancını iliklerimize kadar burada hissettirmek istiyoruz. Bu mirası inşallah daha iyi noktaya taşıyacağız. Söğüt’ün nüfusunu biz, beşe katlamayı planlıyoruz. Geçmiş yıllardaki yoğun katılımlar da bunu gösteriyor. Çünkü Söğüt, tarihi mirası taşıyan bir yer. Orta ölçekli bir ilçe olsa da taşıdığı tarihi misyon ile Anadolu topraklarının ve ortak gönül coğrafyasının hemen her yerine hitap eden, oralardan da burası için kalbi atan insanları bekleyen bir pozisyon icra edecek” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Johnson erken seçim istedi

Johnson erken seçim istedi