19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Zillette hançer savaşı

Zillette hançer savaşı

İP Genel Başkanı Meral Akşener, “Sırtımda hançerlerle seçime girdim” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap verdi. “Ben kimseyi hançerlemem” diyen Akşener, CHP ile seçim ittifakının bundan sonra zor olduğunun mesajını verdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zillette hançer savaşı

KADİR YILDIZ / TÜRKGÜN ÖZEL  

İP Genel Başkanı Meral Akşener, “Sırtımda hançerlerle seçime girdim” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap verdi. “Ben kimseyi hançerlemem” diyen Akşener, CHP ile seçim ittifakının bundan sonra zor olduğunun mesajını verdi.

İP Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP’nin 38. Olağan Kurultay’ında “Sırtımda hançerlerle seçime girdim” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. “Sayın Kılıçdaroğlu hançerden bahsetti. Eğer o ben isem, ben hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım” diyen Meral Akşener, “Ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin” ifadelerini kullandı. Özgür Özel ise kurultayda yaptığı konuşmada hançer sözünü parti içinde kimsenin üzerine alınmayacağını, kendisinin de alınmadığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu’na hançer yanıtı

Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu hançerden bahsetti. Eğer o ben isem, ben hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım. Ben hak ettiği takdirde hançeri, kalbine vururum. Arkadan işim yoktur. Ben kul hakkından çok korkarım. Gücün getirdiği kul hakkından çok korkarım. Ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin. O hançerlerin sahiplerini karşında bulursun. Ben kimseyi hançerlemem. Bana öğretilen, yüze karşı açık konuşmak ve gereğini yapmaktır” dedi.

 Akşener’in hançerlerle dolu siyasi geçmişi

 “Bugüne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım” diyen Akşener’in siyasi geçmişi hançer hadiseleriyle dolu. 1995 yılında siyasete başladığı DYP’de Tansu Çiller’e vurduğu hançer ile gündeme gelen Akşener, bu süreçten sonra sırasıyla ANAP, AK Parti ve MHP’de de vurduğu hançerlerle anıldı. Son hançerini ise Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı 6’lı masadan kalkarak vurdu. 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra MHP’yi ele geçirmek için yargıdaki FETÖ hançerini kullanan Akşener, MHP’yi ele geçiremeyince çareyi İP adlı partiyi kurmakta buldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP ve HDP ile yaptığı ittifakı 2023 seçimlerinde 6’lı masa ile genişleten Akşener yine o esrarengiz hançerini çıkardı ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı masadan kalktığını açıkladı. İttifakı olduğu masayı “kumar masası” olarak tanımladı. Kullandığı ağır sözlerden üç gün sonra tekrar aynı masaya oturdu.

KRAL ÖLDÜ

CHP’nin kurultayını da değerlendiren Akşener, rahmetli abisinin verdiği bir örnek üzerinden Kılıçdaroğlu’na “ne dediğini bilmeyen yaşlı” imasında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktıkları için masa içinde hedef olduklarını söyledi. Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktık diye bize demediğini bırakmayanlar yeni genel başkan Özgür Özel’in en büyük ‘fan’ları oldu. Ben vatan haini, her şeyi bozan… Yahu hani Kılıçdaroğlu size göre yüzde 60’la kazanıyordu, hani kola kutusunu koysanız kazanıyordu. İnanamadım. İki rekât şükür namazı kıldım. Kral öldü, ama 2023’e damga vuran o garip anlayış aynen yerinde duruyor” dedi.

Demirtaş’a selam,  yola devam

CHP’deki değişim sonrası ittifak konusundaki tutumunu değiştirip değiştirmeyeceği merak edilen Akşener, bu konuda da mesajlar verdi. CHP kurultayı için, “Herkeslere selamlar gitti, biz hariç” diyen Akşener, “Zaten sadece o, yan yana gelmenin bundan sonra zor olduğunun işaretidir” diye konuştu. Akşener, “Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz bile ben olmam” dedi. Kılıçdaroğlu ve Özel’i terörist Selahattin Demirtaş’a selam göndermekle suçlayan İP Başkanı Akşener de geçmişte Demirtaş’a sahip çıkmıştı. Hapisten çıkarak seçimlere girmesi gerektiğini söyleyen Akşener, Demirtaş ile de kahvaltı yapmak istediğini açıklamıştı. Kendisine selam gönderilmediği için kırılan Akşener, partisinin 2. olağan kongresinde de terörist seviciliği ile bilinen TTB’nin yöneticilerini selamlamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da PKK operasyonu

İstanbul'da PKK operasyonu