16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı PKK ruhlu Amedspor’a dikkat!

PKK ruhlu Amedspor’a dikkat!

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
PKK ruhlu Amedspor’a dikkat!
KAYNAK: Haber Merkezi

Spor dalları içinde, “Futbol” toplumları etkilemekte en güçlü olanıdır. Türkiye’deki Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi spor kulüplerimizin milyonlarca taraftarı olması da bu gücün yansımasıdır. Taraftarların toplumun birliğine, beraberliğine, sporun rekabetine çok büyük katkısı olduğu gibi, bu gücü yanlış kullanan olursa aksi manzaraları da ortaya çıkabilir.

Türkiye, bu manada başına Amedspor gibi bir belayı almıştır. Amedspor kendini asla spor alanında var olan bir kulüp olarak değerlendirmiyor. Sporda yaşadığı sevinci, üzüntüyü, kazandığı kupayı hep terör örgütü “PKK’ya nasıl şirinlik yapabilirim” noktasında görüyor. Adı bile en baştan sakıncalı Amedspor’un sicili, gerçekten iğrenç bölücü eylemler ve söylemlerle doludur. Terör örgütü PKK’nın ve teröristbaşı Öcalan’ın paçavraları altında poz veren futbolcuları arşivdedir. En iğrenci de yine arşivlerde mevcut olan 2015 yılında Amedspor’un, (Diyarbakırspor) Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı deplasmanda yenince futbolcularının maçtan sonra “Öcalan Pozu” dedikleri teröristbaşı Öcalan’a ait bir duruşla poz vermeleri olmuştu. Tüm Amedspor (Diyarbakırspor) futbolcularının “Öcalan Pozu” vermesini destekleyen Yusuf Yağmur isimli futbolcunun bu haberini röportajla süsleten T24 isimli haber sayfasının başlığı Öcalan pozunun mimarı olan o futbolcu konuştu” şeklinde olmasıydı. O futbolcu, o haber sayfasına aynen şu açıklamayı yapmıştı: Benim için unutulmaz bir maçtı. Maç öncesi bazı arkadaşlarıma ‘Yenersek Öcalan pozunu vereceğiz’ demiştim. Yendik ve ben de sözümü yerine getirdim. O an Sayın Öcalan’ın Galatasaraylı olduğu aklıma gelmedi… Ancak maçtan sonra Sayın Öcalan ilk takımının Amedspor olduğunu deklare etti.”

Amedspor (Diyarbakırspor) kurulduğu günden bu yana bu bölücü misyonla kurulmuştur. Adam gibi durmadıkları için Türkiye’nin neresine giderlerse yahut rakip takımlar Diyarbakır’a gelirse muhakkak kavgalar yaşanmakta... 

Daha iki hafta önce “Amedspor” oyuncusu Yılmaz Ceylan, PKK propagandasından ceza alan grubun şarkısıyla sosyal medyasından hikaye atarak rakip taraftarları tahrik etmiştir. Maçlarında “Biji Kürdistan, Biji Serok Apo” sloganları atan, Türk askerine, polisine taş atan, maç öncesi İstiklal Marşı’nı ıslıklayan, İstanbulsporlu futbolcuların “Önce Vatan” yazılı pankartla sahaya çıkmasına tepki gösteren Amedspor terbiye edilmezse, hukuki önlemler alınmazsa istenmeyen manzaralar gelecek kötü günlerin öncüsü konumundadır. Türkiye’nin birçok yerine maça gidecek olan Amedspor, bu tahriklerle toplumda şimdiden kaosu ateşlemektedir.

(TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu “Başkan seçilirsem, ilk izleyeceğim maç Diyarbakır'da Amedspor maçı olacak'' demişti ve sözünde durdu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz haftalarda Amedspor tesislerini ziyaret etti. Amedspor-İstanbulspor maçını izledi. Amedspor yöneticileri ve DEM’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ile aynı masada yemek yedi.

Tüm bunlar, kaynaşma, birlik ve beraberlik açısından iyi niyet adımı olabilir ama kuruluş misyonu belli olan ve hala bölücülükten vazgeçmeyen Amedspor’u fazla şımartmamak gerekiyor.

Mesela, PKK şarkısını paylaşan “Amedspor” oyuncusu Yılmaz Ceylan TFF’den ceza aldı mı, hakkında hukuki bir işlem başlatıldı mı?

Kazandığı maçı “Öcalan Pozu” vererek kutlayan bir futbol takımından gelecekte ne bekliyorsunuz?  Sadece futbolunu oynasa, sporun kardeşlik, birlik misyonuna hizmet etse Amedspor’dan (Diyarbakırspor)kim niye rahatsız olsun? 

Amedspor sahaları, sokakları karıştırmadan TFF önlemlerini almalıdır. Çünkü bu kulüp, spor ruhuyla değil bölücü PKK ruhuyla hareket ediyor.

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 hafta önce
Türkiye Cumhuriyeti devletinin Amed diye bir yeri yoktur nokta bunları hiç boş bırakmaya gelmez
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Andreas Georgiou'nun yönettiği Famagusta dizisi neden bu kadar konuşuluyor?

Andreas Georgiou'nun yönettiği Famagusta dizisi neden bu kadar konuşuluyor?