20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün İlanlar İstanbul Üniversitesi 53 Öğretim Üyesi alıyor

İstanbul Üniversitesi 53 Öğretim Üyesi alıyor

İstanbul Üniversitesi 53 Öğretim Üyesi alacak.

8 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Üniversitesi 53 Öğretim Üyesi alıyor
ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre, İstanbul  Üniversitesi'ne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri uyarınca öğretim elemanı alınacak.
 

İlanda yer alan bilgiler şöyle;

 
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi, 12.06.2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”nin ilgili maddeleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan “İstanbul Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atama Kriterleri” uyarınca Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına şahsen veya posta yoluyla eleman alınacaktır.

Başvuru Evrakları:
1. Başvuru dilekçesi (Dilekçe örneğine https://personel.istanbul.edu.tr/tr/_ adresinde bulunan duyurular/formlar kısmından ulaşılabilir.),
2. 1 Adet Biyometrik Fotoğraflı Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru Formu (Örneğine https://personel.istanbul.edu.tr/tr/_ adresinde duyurular/formlar kısmından ulaşılabilir),
3. Özgeçmiş ve yayın listesi, Yabancı Dil Belgesi,
4. Doçentlik Belgesi ve Diploma Fotokopileri (Noterden veya Resmi Kurumlarca onaylı veya e-Devlet) (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Sanatta Yeterlik, Uzmanlık),
5. Akademik Yükseltilme ve Atamada Değerlendirmeye Alınan Faaliyetler ve Puan Hesaplaması Formu (https://personel.istanbul.edu.tr/tr/_ adresinde duyurular/formlar kısmından ulaşılabilir),
6. Aday Atama Kriterleri Değerlendirme Formu, (https://personel.istanbul.edu.tr/tr/_ adresinde duyurular/formlar kısmından ulaşılabilir),
7. Asgari Koşulların Sağlandığına ilişkin Bildirim Formu (Beyanname) (https://personel.istanbul.edu.tr/tr/_ adresinde duyurular/formlar kısmından ulaşılabilir),
8. Adli Sicil Kaydı (e-Devlet),
9. 1 adet Biyometrik Fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş),
10. Kimlik Fotokopisi
11. Başlıca Araştırma Eseri olarak gösterdikleri yayın, makale, kitap (ISBN numarasını gösterecek şekilde) içindekiler bölümünün bir örneği (Profesör kadrosuna başvuracaklar için),
12. Askerlik durum belgesi (e-Devlet),
13. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Takip Programından (HİTAP) alınan Hizmet belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getirecek olup, eDevlet veya Resmi Kurum onaylı belge)
14. İlanın bir adet fotokopisi.
15. Profesör kadroları için 8 (sekiz) adet, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadroları için 6 (altı) adet USB bellek. (https://personel.istanbul.edu.tr/tr/_ adresinde yer alan kadro ön inceleme dosya hazırlama düzenine göre hazırlanmalıdır.)
USB içerikleri:
- Başvuru dilekçesi (imzalı),
- Özgeçmiş ve yayın listesi,
- Yabancı Dil Belgesi,
- Diplomalar,
- Doçentlik Belgesi,
- Akademik Yükseltilme ve Atamada Değerlendirmeye Alınan Faaliyetler ve Puan Hesaplaması Formu,
- Aday Atama Kriterleri Değerlendirme Formu
- Asgari Koşulların Sağlandığına İlişkin Bildirim Formu (Beyanname)
- Tüm Bilimsel yayın, çalışma ve faaliyetler. (Profesör kadrosu için başlıca araştırma eseri ayrıca belirtilmelidir.)

Açıklamalar:

1. Adayların Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmaması gerekmektedir.
2. İlan edilen bütün unvanlar için Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi şarttır.
3. İlan edilen bu kadrolara müracaat edecek erkek adayların askerlik yönünden Mahkeme veya bakaya durumunda olmamaları gerekmektedir.
4. Başvurular ilanın Resmî Gazete’de yayımı tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içinde yapılacak olup; Profesör ve Doçent kadrosu başvuruları Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi Kadrosu başvuruları ise ilana çıkılan birimlere yapılacaktır.
5. İlanın Son Başvuru Tarihi: İlanımızın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15. (onbeşinci) gündür.
6. Müracaatlar Şahsen veya Posta yolu ile yapılacaktır. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süreler içinde yapılmayan başvurular ile eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacak olup, sorumluluk başvurana aittir. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihi mesai bitimine kadar başvuru yapılacak Profesör ve Doçent Kadroları İçin İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne, Doktor Öğretim Üyesi kadroları için ilgili birimin Dekanlığına/Müdürlüğüne, ulaşması gerekmektedir. (Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.)
7. 2547 sayılı Kanunun Ek 38. maddesi uyarınca (2547 sayılı Kanunun 50. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilerek doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini üniversitemizde tamamlayanların başvuru hakkı bulunmamaktadır.) belirlenen %30’lik kota kapsamında başvuru yapılabilecek Doktor Öğretim Üyesi kadrosu bulunmamaktadır.
8. Profesör ve/veya Doçent kadrolarına başvuran adaylardan Doçentlik Sözlü Sınavına girmemiş olanlar, https://personel.istanbul.edu.tr/tr/_ adresinde bulunan duyurular/formlar kısmında yer alan Doçentlik Sözlü Sınavı Başvuru Dilekçesi’ni doldurarak Personel Daire Başkanlığı Doçentlik Birimine ayrıca iletmeleri gerekmektedir.
9. İstanbul Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atama Kriterlerine, https://personel.istanbul.edu.tr/tr/content/mevzuat/yonergeler adresinden ulaşılabilir. Dr. Öğretim
Üyesi, Doçent ve Profesör kadrolarına başvuran tüm adayların bilimsel dosyalarının bu yönergede yer alan kriterlere uygunluğu, ilgili akademik birimlerdeki ön inceleme komisyonları ve üniversitenin ilgili komisyonu tarafından incelenir. Akademik Yükseltilme ve Atamada asgari kriterleri sağlamayan adayların dosyaları jüri değerlendirmesine alınmaz.
10. İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen aday/adayların atamaları yapılmayacaktır. Başvuran aday/adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması durumunda atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.
11. Kadroya başvuruda bulunan adaylardan atanmaya hak kazananların atamaları, 21.03.2022 tarihli, E.20148 sayılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın yazısı ile bildirilen 16.03.2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararıyla ve 15.08.2022 tarihli, E.57078 sayılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın yazısı ile bildirilen 03.08.2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararıyla Üniversitemize vermiş olduğu atama izni kontenjanı dahilinde yapılacak olup, atama izni kontenjanını aşan hiçbir atama gerçekleştirilemeyecektir.
12. İdare uygun gördüğü takdirde İlanın her aşamasını iptal edebilir.
13. İlanımıza https://personel.istanbul.edu.tr/tr/_ adresinden ulaşılabilir.

BAŞVURU BAŞLANGIÇ TARİHİ : 12.12.2022
BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ : 26.12.2022 (mesai saati bitimi itibariyle)

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

 

ANABİLİM DALI UNVANI ADEDİ AÇIKLAMA
İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ
Göğüs Cerrahisi PROFESÖR 1 Erişkin ve Pediatrik hastalarda minimal invazif timüs cerrahisi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları PROFESÖR 1 Çocuk Kardiyoloji Yan Dal Uzmanlığını almış olup, Fetal Görüntüleme alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Beyin ve Sinir Cerrahisi PROFESÖR 1 İntraoperatif görüntüleme ve mikrocerrahi alanlarında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Beyin ve Sinir Cerrahisi DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Gliomlann moleküler sınıflanması alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Genel Cerrahi PROFESÖR 1 Travma Acil Cerrahi ve Girişimsel Endoskopi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Genel Cerrahi DOÇENT 1 Endoskopik submukozal diseksiyon alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları DOÇENT 1 Konsültasyon liyezon psikiyatrisi ve nörogelişimsel bozukluklar alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Nöroloji DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 İleri nörogörüntüleme yöntemleri alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Tıbbi Patoloji DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Gastrointestinal Sistem ve Karaciğer Patoloji ve Moleküler Patoloji alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
İç Hastalıkları DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Hematoloji yan dal uzmanlığını almış olmak.
İç Hastalıkları DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları yan dal uzmanlığını almış olmak.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Genel Türk Tarihi PROFESÖR 1  
Eski Türk Edebiyatı DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
1  
Arapça Mütercim ve Tercümanlık DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
1  
Eskiçağ Tarihi DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1  
FEN FAKÜLTESİ
Atom ve Molekül Fiziği PROFESÖR 1  
Atom ve Molekül Fiziği DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
1 Molekül fiziği ve peptitlerin moleküler modellenmesi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Zooloji DOÇENT 1 Gelişim Biyolojisi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Cebir ve Sayılar Teorisi DOÇENT 1 Grup teorisi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Uygulamalı Matematik DOÇENT 1 Gecikmeli Sistemlerin Dinamik analizi alanında bilimsel çalışma yapmış olmak.
Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi DOÇENT 1 Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Harmonik Analiz alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Astrofizik DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Galaksi astronomisi alanında bilimsel çalışmaları olmak.
İKTİSAT FAKÜLTESİ
Yönetim Bilişim Sistemleri PROFESÖR 1 Teknoloji Yönetimi ve Robotlaşmanın Piyasalara Etkisi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Endüstri İlişkileri DOÇENT 1 Esneklik ve iş mücadeleleri alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Muhasebe DOÇENT 1 Denetim alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Yönetim ve Organizasyon DOÇENT 1 Girişimcilik alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
İnsan Kaynakları ve Yönetimi DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 İnsan Kaynakları Yönetimi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Yöneylem DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Makroekonometrik Modeller alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
İktisat Sosyolojisi DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 İktisat Sosyolojisi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Finans DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Kripto para alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Mali Hukuk DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Mali Hukuk alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
ECZACILIK FAKÜLTESİ
Farmasötik Toksikoloji DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
1  
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
Protetik Diş Tedavisi DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
1  
İŞLETME FAKÜLTESİ
İnsan Kaynakları Yönetimi DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1  
SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ
Yönetim Bilimleri DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
1  
Hukuk Bilimleri PROFESÖR 1  
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
İslam Felsefesi DOÇENT 1  
Hadis DOÇENT 1  
Din Eğitimi DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1  
Türk İslam Edebiyatı DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1  
İslam Hukuku DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
2  
MİMARLIK FAKÜLTESİ
İç Mimarlık PROFESÖR 1 İç Mekan Araştırmaları ve Mekan Performansı ile ilgili bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
SU BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Su Ürünleri Hastalıkları DOÇENT 2  
HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ      
Hemşirelikte Yönetim DOÇENT 1  
ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Temel Onkoloji DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Sağlık Fiziği Bilim Dalı için.
ÇOCUK SAĞLIĞI ENSTİTÜSÜ
Nadir Hastalıklar PROFESÖR 1  
Pediatrik Temel Bilimler DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Neonatoloji yan dal uzmanlığını almış olmak.
DENİZ BİLİMLERİ VE İŞLETMECİLİĞİ ENSTİTÜSÜ
Denizel Çevre DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 Deniz Kirliliği Modellemesi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
AZİZ SANCAR DENEYSEL TIP ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ
Laboratuvar Hayvanları Bilimi DOÇENT 2  


DUYURULUR.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anayasa Mahkemesinde başkanlık seçimi süreci yarın başlıyor

Anayasa Mahkemesinde başkanlık seçimi süreci yarın başlıyor