19 Kasım 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün İlanlar Kamu Denetçiliği Kurumu, 20 Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alıyor

Kamu Denetçiliği Kurumu, 20 Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alıyor

Kamu Denetçiliği Kurumu, 20 Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alıyor. Son başvuru tarihi ise; 29 Kasım 2021 olarak duyuruldu.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kamu Denetçiliği Kurumu, 20 Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alıyor

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; Kamu Denetçiliği Kurumu, 20 Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alıyor. Son başvuru tarihi 29 Kasım 2021 olarak duyurulan ilanda yer alan bilgiler ise şöyle;

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU KAMU DENETÇİLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI

Kamu Denetçiliği Kurumu Anayasamızın 74 üncü maddesinde yer alan Anayasal bir kurumdur. 6328 sayılı Kanunun 5 inci maddesi gereğince “Kurum, idarenin işleyişi ile ilgili şikâyet üzerine, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmakla...” görevlendirilmiştir.
Kurumumuz, hukukun üstünlüğünün sağlanması, iyi yönetim ilkelerinin yerleştirilmesi ve halka karşı sorumluluk anlayışı içinde ve hakkaniyet temelinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı bir denetim mekanizması olarak 2013 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürmekte, halkın avukatlığını yapmakta ve aldığı kararlar ile idareye yol göstermektedir.
“İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası dokunandır” inancı ile “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” ilkesini kendisine rehber edinen Kamu Denetçiliği Kurumu; idarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesine, insan haklarının gelişmesine, hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, hak arama kültürünün yaygınlaşmasına, şeffaf, hesap verebilir, insan odaklı bir idarenin oluşmasına katkı sağlamaya çalışmaktadır.
Kamu Denetçiliği Kurumunda Genel İdare Hizmetleri sınıfında açık bulunan 9 uncu derece kadrolarda görev yapmak üzere, sözlü sınav ile 20 adet Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır.

Kamu Denetçiliği Uzman ve Uzman Yardımcılığı, kariyer mesleği grubunda yer almakta olup, Kamu Denetçiliği Kurumunun görevlerinin yürütülmesi bağlamında başta idarenin işleyişi ile ilgili yapılan başvuruları incelemek ve araştırmak olmak üzere kurumun asli fonksiyonuna ilişkin görevleri yerine getirmekle sorumludur.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan 2020 veya 2021 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) aşağıdaki tabloda belirtilen puan türlerinden en yüksek puandan başlamak üzere, alım yapılacak kadronun 4 katı kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

Alınacak uzman yardımcılarının öğrenim grubu, sayısı, sözlü sınava çağrılacak aday sayısı ve KPSS puan türleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

I-BAŞVURU ŞARTLARI

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak.
2- 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'ye katılmış olmak ve yukarıda yer alan tabloda belirtilen puan türlerinden asgari 70 puan ve üzerinde puan almış olmak,
3- Kurumun kadro ve ihtiyaç durumuna göre:
a) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk fakültelerinden ya da denkliği ilgili makamlar tarafından kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak (KPSS P4 puan I. Grubu için),
b) En az 4 yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden ya da bu fakültelere denkliği ilgili makamlar tarafından kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak (KPSS P33 veya KPSS P38 puan II. Grubu için).
4- Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

II-SINAVA BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

1-Sınav başvuruları 15 Kasım 2021 günü başlayıp 29 Kasım 2021 günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvurular e-Devlet Kamu Denetçiliği Kurumu – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olup ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile süresi içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.  
2-Giriş Sınavına başvuranlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir ve haklarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

III-SINAVA KATILMAYA HAK KAZANANLARIN DUYURULMASI, SINAV YERİ VE TARİHİ

1- Başvuru şartlarını taşıyanlar arasından KPSS P4 puan türüne göre yapılacak sıralama sonucu (en az 70 ve üzeri puan alanlar arasından) ilk kırk (40) aday, KPSS P33 ve KPSS P38 puan türüne göre yapılacak sıralama sonucu (en az 70 ve üzeri puan alanlar arasından) ilk kırk (40) aday sözlü sınava çağrılacaktır. Her puan türünde de son sıradaki adaylar ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilecektir.
2- Sözlü sınava katılmaya hak kazananların listesi kurumun internet sitesinde (www.ombudsman.gov.tr) ilan edilecektir. Ayrıca adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir. Adaylar sözlü sınav tarihinden on beş (15) gün önce yer, gün ve saat bildirilmek suretiyle çağrılacaktır.

IV-SÖZLÜ GİRİŞ SINAVINA KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1 - Eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların ise diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği
2 - Fotoğraflı özgeçmiş.

V-SÖZLÜ GİRİŞ SINAVI KONULARI

Sözlü giriş sınavı, adayların;

(a) Aşağıda belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi;

-MALİYE: Kamu Maliyesi, Bütçe ve Bütçe Politikası, Türk Bütçe Sistemi. Vergi Hukuku ve
Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları, Maliye Politikası
-İKTİSAT: Mikro ve Makro İktisat, İktisat Politikası, Türkiye Ekonomisi. Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar
-HUKUK: Anayasa Hukuku ve Anayasa Yargısı, İdare Hukuku ve İdari Yargı, İnsan Hakları Hukuku, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Medeni Hukuk (Başlangıç Hükümleri ile Kişiler Hukuku), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler)
-KAMU YÖNETİMİ: Yönetim Bilimi ve Türk Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi. Personel Yönetimi. Mahalli İdareler ve Türk Siyaset Tarihi
(b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
(c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
(ç) Öz güveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
(d) Genel yetenek ve genel kültürü,
(e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden yapılacak değerlendirmeyle gerçekleştirilecektir.

Adaylar, sınav komisyonu tarafından ayrı ayrı puan verilmek suretiyle (a) bendi için 50 puan. (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için 10’ar puan üzerinden değerlendirilecektir.
Sözlü giriş sınavında başarılı sayılabilmek için en az 70 puan alınması şarttır.

VI- BAŞARI LİSTESİ VE SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sözlü sınavda puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle ilanda belirtilen kadro sayısı kadar asıl aday atanmaya hak kazanacaktır.

Sınav sonuçları ile atanmaya hak kazananlar, Kurumumuz internet sayfasında (www.ombudsman.gov.tr) ve Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

VII- DİĞER HUSUSLAR

Söz konusu sınava başvuru için gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve bu kişilerin atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten sonra sınav ilanında herhangi bir değişiklik yapılması halinde, söz konusu değişiklik www.ombudsman.gov.tr ve Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

İlanen duyurulur.

 

Detaylı bilgi ve ilana ulaşmak için tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ticaret Bakanlığı, Ticaret Uzman Yardımcısı alıyor

Ticaret Bakanlığı, Ticaret Uzman Yardımcısı alıyor