16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün İslam Ve Ahlak 4444 sayısı ile zikir çekmek doğru mu? Salavat-ı Tefriciye kaç kez okunmalı?

4444 sayısı ile zikir çekmek doğru mu? Salavat-ı Tefriciye kaç kez okunmalı?

Dua etmek her Müslüman için en önemli ibadetlerin başında geliyor. Dileklerin kabul olunması için sık sık dualar ediliyor. Peki, 4444 sayısı ile zikir çekmek doğru mu? Salavat-ı Tefriciye kaç kez okunmalı?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
4444 sayısı ile zikir çekmek doğru mu? Salavat-ı Tefriciye kaç kez okunmalı?

İnternet üzerinde 4444 sayısı ile zikir çekmek ile ilgili bazı açıklamalar bulunuyor. Arzu ve isteklerin kabul olması için miminler en güzel şekilde dua etmenin yollarını arıyor. Peki, 4444 sayısı ile zikir çekmek doğru mu? Salavat-ı Tefriciye kaç kez okunmalı?

4444 sayısı ile zikir çekmek doğru mu? 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sitesinde yer alan bilgiye göre dua etmek için herhangi bir sayıya ulaşmamız gerekmiyor. Duaların kabulü için samimiyet önemli olup, belirli sayılarda okunması şart değildir (Mü’min, 40/65; Tirmizî, Deʽavât, 66 [3479]). 

Salât-ı tefrîciyenin ya da herhangi bir duanın 4444 defa veya belli zamanlarda okunması şart olmadığı gibi okunduğunda muhakkak kabul olunacağını ifade eden herhangi bir âyet ve hadis de bulunmamaktadır. Kişinin, bir isteğinin yerine gelmesini Allah’tan isteyeceği vakit, iki rek'at namaz kılması (Tirmizî, Vitir, 17 [479]; İbn Mâce, İkâmetü’s-salavât, 189 [1384]), Allah’a hamd edip Hz. Peygamber’e (s.a.s.) salât-u selâmda bulunması (Ebû Dâvûd, Tefrîʽu ebvâbi’l-vitr, 23 [1481]; Tirmizî, Deʽavât, 65 [3476-3477]), duadan önce tövbe-istiğfar etmesi tavsiye edilir.

Salavat-ı Tefriciye duası Arapça okunuşu

“Allâhumme salli salaten kâmileten ve sellim selamen tâmmen ala Seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukda bihil-havaicu ve tünalü bihir-reğâibü ve hüsnül-havatimi ve yustaskal ğamamu bivechihil Kerim ve ala âlihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lumin lek.”

Salavat-ı Tefriciye duası Türkçe okunuşu


“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Buzdolabınızdaki kötü kokuları engellemek için 5 yöntem!

Buzdolabınızdaki kötü kokuları engellemek için 5 yöntem!