22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün İslam Ve Ahlak Arefe günü ne zaman, resmi tatil mi? Arefe günü ayın kaçında? ,

Arefe günü ne zaman, resmi tatil mi? Arefe günü ayın kaçında? ,

Arefe günü resmi tatil olup olmadığı yakından takip ediliyor. Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile beraber konu bir kez daha gündeme geldi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar aramalarında Arefe günü ne zaman, resmi tatil mi? Arefe günü ayın kaçında? gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arefe günü ne zaman, resmi tatil mi? Arefe günü ayın kaçında? ,

Arefe günü resmi tatil konusu gündemde yer alan konu başlıklarından oldu. Mübarek Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber konu bir kez daha gündeme geldi. Zilhicce ayının dokuzuncu günü Kurban Bayramı arefesi kutlanır. Banka, noter gibi işleri olacak ya da çalışan vatandaşlar Arefe günü ne zaman, resmi tatil mi? Arefe günü ayın kaçında? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen tüm detaylar...

AREFE GÜNÜ İBADETLERİ

Arefe (Arife), Kurban bayramının bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugünde yapılır. Arefe günü Arafat'ta, öğle namazının farzı ile ikindi namazının farzı öğle vaktinde peş peşe kılınır (cem-i takdim).

Arefe günü güneş batınca hacılar Arafat'tan Müzdelife'ye hareket ederler. Arefe günü, Arafat'ta hacılar, vakitlerini dua, namaz, zikir, tesbih, va'z dinleme, Kur'ân okuma vb. ibadetlerle geçirirler.

arefe günü ne zaman

Peygamberimiz arefe gününün faziletine ilişkin olarak "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş, yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği (Müslim, "Sıyâm", 196-197) nakledilmiştir.

Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit farz namazların peşinden, selâmdan sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir.Teşrik tekbiri de şöyledir: "Allâhu Ekber, Allâhu Ekber, Lâ İlahe İllallâhu Vallâhu Ekber. Allâhu Ekber Velillâhil hamd."İster cemaatle, ister yalnız başına namaz kılan, kurban kesen veya kesmeyen yolcu olan veya olmayan kadın-erkeğin; farz olan her namazın peşinde Teşrik tekbirlerini getirmesi gerekir.

Asıl olarak; Kurban Bayramından bir gün öncesine mahsus olan Arefe tabiri, Türkçe'de Ramazan Bayramı'ndan bir gün öncesi için de kullanılmaktadır. Arefe, Bayramın müjdecisidir. Peygamberimiz, " En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe günü yapılan duadır." (Tirmizî, Dua, 8; Malik, Dua, 500) buyurmuşlardır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Doya Doya Moda Özde şampiyon mu oldu? Doya Doya Moda Özde kimdir, kaç yaşında?

Doya Doya Moda Özde şampiyon mu oldu? Doya Doya Moda Özde kimdir, kaç yaşında?