23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün İslam Ve Ahlak İlk Müslümanlar kimlerdir ve nasıl Müslüman olmuşlardır?

İlk Müslümanlar kimlerdir ve nasıl Müslüman olmuşlardır?

İslam'ın topluluklar arasında yayılmasında ilk Müslümanların önemli bir yeri olmuştur. Hz. Muhammed'e İslam'ın tebliğ etmesi emredilince, ona en yakın olan eşi Hz. Hatice, İslam'ı kabul etmiştir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlk Müslümanlar kimlerdir ve nasıl Müslüman olmuşlardır?

Hz. Muhammed peygamber olduktan sonra ve İslam'ı tebliğ etmesi emredilince kadın erkek pek çok kişi Müslüman olmayı seçmiştir. Bu dinde zorlama olmadığı gibi her birey kendi istekleriyle Müslüman olmuştur. Peki, ilk Müslümanlar kimlerdir ve nasıl Müslüman olmuşlardır? 

ilk Müslümanlar kimlerdir ve nasıl Müslüman olmuşlardır? 

İlk Müslümanlar arasında Hz. Hatice, Hz. Ali, Hz. Ebubekir, Zeyd Bin Harise, Osman bin Affan, Erkam bin Ebü'l Erkam isimleri ön plana çıkmaktadır. 

HZ. HATİCE: Hz. Muhammed'in ilk eşi olan Hz. Hatice ilk Müslüman olarak bilinir. Cebrail aracılığıyla indirilen ilk vahiyden sonra koşarak mağaradan çıkmış ve hızlıca evine gitmiştir. Orada kendisini bekleyen hanımına gördüklerini ve yaşadıklarını tek tek anlatmıştır.

Hadis kitaplarında da anlatıldığı üzere Hz. Muhammed kendisine ilk önce bir cinin musallat olduğunu sanmıştır. Hz. Hatice, ayrıntıları peygamberimizden dinledikten sonra bunun bir melek olduğuna kanaat getirmiş ve Müslüman olan ilk kişi olmuştur.

 HZ. EBUBEKİR: Hz. Ebubekir,  dört halifeden biridir. İslam'ı ilk seçene kişiler arasında yer almaktadır.  Kafirlerin saldırısı altında peygamberimiz ile birlikte mağaraya sığınmış ve örümcek ağlarının onları düşmanlardan koruduğu mucizeye tanık olmuştur. Ardından pek çok kişinin Müslüman olmasına vesile olmuştur. 

HZ ALİ: İslam halifelerinin sonuncusu olan Hz. Ali, daha çocuk yaşta İslam'ı kabul eden kişilerden bir diğeridir. Hz. Ali, hayatı boyunca İslam'ın doğru anlaşılması ve uygulanması için çalışmıştı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ev temizlemenin püf noktaları: Zamandan ve paradan tasarruf sağlayın!

Ev temizlemenin püf noktaları: Zamandan ve paradan tasarruf sağlayın!