Türkgün İslam ve Ahlak Kurban kesilince namaz nasıl kılınır? Kurban şükür namazı kaç rekattir?

Kurban kesilince namaz nasıl kılınır? Kurban şükür namazı kaç rekattir?

İslam aleminin bir yıldır beklediği Kurban Bayramı bugün idrak ediliyor. Bu özel günde kurbanını kesip Allah'a yakın olmaya çalışan milyonlaca insan ibadetini yerine  getirdikten sonra kılınacak Kurban namazının detaylarını öğrenmek istiyor. Peki, Kurban kesilince namaz nasıl kılınır, kaç rekattir.

İslam aleminin bir yıldır beklediği Kurban Bayramı bugün idrak ediliyor. Bu özel günde kurbanını kesip Allah'a yakın olmaya çalışan milyonlaca insan ibadetini yerine  getirdikten sonra kılınacak Kurban namazının detaylarını öğrenmek istiyor. Peki, Kurban kesilince namaz nasıl kılınır, kaç rekattir.

Müslümanların iki kutsal bayramından biri olan Kurban bayramında kılınan namazlar sonra kurbanlar kesilmeye başladı. Kesilen kurbanların ardından pekçok kişi kurban kestiği için şükür namazı kılıyor. Müslümanlar, kurban kesildikten sonra kılınan namazın nasıl kılındığı ve kurban şükür namazı kaç rekattir? diye merak ediyor.

KURBAN KESİLDİKTEN SONRA NAMAZ NASIL KILINIR?

Kurban Bayramı, tüm Müslümanlar için çok önemli bir yere sahiptir. Kurban Bayramı boyunca belirli bazı hayvanlar kesilerek etleri yardıma muhtaç kişilere dağıtılır. Kurban ibadeti yapılırken de dikkat edilmesi gereke pek çok detay bulunmaktadır. Kurban ibadetinin ardından namaz kılınıp kılınmayacağı da en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Kurban ibadeti gerçekleştikten sonra kurban namazı diye bir namaz bulunmamaktadır.



Kurban kesen kişinin de minnetini ifade etmek için kıldığı şükür namazı bulunur. Kurban kesen kişi Allah'ın verdiği nimetlere şükretmek için iki rekat nafile namazı kılabilir. Şükür namazı iki rekat olarak kılınmaktadır. Namaz eda edilirken secde sırasında Allah'a da şükredilir. Namaz sırasında da bol bol dua edilir. Şükür namazı Allah tarafından verilen nimetlere şükretmek için kılınır. Şükür namazının da belli başlı kuralları bulunur.
Kurban Sonrası Şükür Namazının Farzları Nelerdir?

Kurban kesen kişi Allah'a verdiği nimetlerden dolayı şükretmek için şükür namazı kılar. Şükür namazı abdest alındıktan sonra 2 ve ya daha fazla rekat olarak kılınır. Şükür namazının belirli şartları ve koşulları bulunur.

Şükür namazı istenilen vakitte kılınabilir. Şükür namazı kılacak kişi abdest aldıktan sonra kalben niyetini yapar. İlk olarak Subhaneke okunur ve besmele çekilir. Daha sonra Fatiha okunur. Ayrıca Kuranı Kerimden en az üç ayet olacak gibi bir sure de okunur. Daha sonra rukuya gidilir ve Rabbiyel Azim de 3 defa okunur. Şükür namazı ve ya şükür secdesi sünnettir. O nedenle şükür namazının farzı yoktur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup toplantısında konuşuyor.

MUHABİR: Eylül Şahin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşması şu şekilde:

Ekranları başında bizleri izleyen, radyo kanallarında ve sosyal medya platformlarında bizleri takip eden tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Yolunuza yoldaş mücadelemize nefer olan tüm dava arkadaşlarımıza, 23 yıldır desteğini ve duasını bizden esirgemeyen aziz milletimin her bir ferdine en samimi saygılarımı iletiyorum.

Konuşmamın hemen başında aileleriniz ve sevdiklerinizle birlikte huzurla idrak ettiğinize inandığım Ramazan Bayramı’nızı tekrar tebrik ediyorum.

AK Parti teşkilatları Ramazan-ı Şerif süresince gerçekten olağanüstü bir çaba içinde oldu, 81 vilayetimizin her metrekaresinde kelimenin tam anlamıyla kardeşlik ve dayanışma rüzgarı esti. Hepimizin büyük bir aile olduğunu tekrar hatırladık ve hatırlattık, sadece kadın kollarımız 4 buçuk milyon insanımıza ulaştı. Gençlik kollarımız ‘İftara 5 kala’ etkinliği ile 800 bin vatandaşımıza iftariyelik dağıttı.

Biz de Milletin Evi'nde halkımızın çok farklı kesimlerini ağırladık, onlarla hasbihal edip hasret giderdik. Kimseyi ayırmadan, kimseyi dışlamadan hep beraber rahmet ve bereket ayının hakkını verebilmek için samimiyetle gayret gösterdik.

Rabbim hepinizden, hepimizden razı olsun diyorum. Cenabı Allah'tan bizleri bölgemizdeki zulümler ve katliamlar sebebiyle buruk geçirmediğimiz bayramlara kavuşturmasını niyaz ediyorum.

Bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler çok önemli bir değişimin eşiğinde, hatta coğrafyamız itibarıyla merkezinde olduğumuzu gösteriyor. İkinci Cihan Harbi sonrasında inşa edilen, Soğuk Savaş'ın bitimiyle adeta kökleşen küresel sistem açıkçası temelden çatırdıyor. Neoliberal ekonomik ve siyasal düzenin yerine daha korumacı bir yapının yükselmekte olduğunu görüyoruz.

Sadece Asya'da, Avrupa'da, Amerika'da değil, hemen her yerde devletler, toplumu ve ekonomiyi güçlendirmeyi amaçlayan politikalar üretiyor. Ticaret'ten güvenliğe, savunmadan nüfus oranına çok geniş bir yelpazede yeni mücadele dönemine hazırlık yapılıyor.

Uluslararası siyasetin neredeyse tüm aktörleri yeni arayışlara girdi. Gümrük tarifeleri üzerinden alevlenen ticaret savaşlarının küresel ölçekte bir etki uyandıracağı anlaşılıyor. Büyük küçük demeden, herkesi etkileyecek, şiddetli bir kasırganın geldiğini söylemek abartılı bir yaklaşım olmayacaktır. Dünyamız, özellikle ekonomi ve askeri kapasite bakımından tek kutuplu bir yapıdan çok kutuplu bir mimariye doğru hızla yol almaktadır.

Son aylarda üst üste gelen haberleri, işte bu yeni dönemin doğum sancıları olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Şunu büyük bir gururla bir kez daha söylemek arzusundayım: Tarihi olduğu kadar sancılı da olan bu süreci en iyi okuyan, en iyi yöneten, sahada ve masada en güçlü konumda bulunan ülkelerden biri Türkiye'dir. Geçmişte farklı sebeplerle küresel rekabette minder dışına itilen ülkemiz, Allah'ın izniyle yeni dönemin kurucu aktörlerinden biri haline gelmektedir. Bunun işaretlerini şimdiden görmeye başladık.

Sözünün ağırlığı olan, tavrı, duruşu, söylemi dikkatle takip edilen bir ülke olarak Türkiye'nin ismi her platformda daha sık telaffuz ediliyor. Türkiye'siz bir denklem kurulamayacağı, kurulsa dahi bunun yaşama şansının olmadığı küresel aktörler tarafından da kimi zaman gönüllü ama çoğu zaman mecburen kabulleniliyor.

İdrak yolları kapalı olmayanlar şu hakikati çok net görmektedir: Türkiye, 23 yıldır temelini adeta tuğla tuğla ördüğü güçlü altyapısıyla yeni döneme damgasını vurmaktadır. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz günden güne ete kemiğe bürünmekte, milli ülkümüz olarak tüm ihtişamıyla Şimal Yıldızı misali parlamaktadır.

Ayrıntılar birazdan...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *