22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün İslam Ve Ahlak Sınavdan önce okunacak dualar! Zihin açıklığı için dualar!

Sınavdan önce okunacak dualar! Zihin açıklığı için dualar!

Sınav öncesinde okunacak dualar, kişinin sakinleşmesine ve odaklanmasına yardımcı olabilir. Maddi olarak hazırlanmanın yanından dualar insana manevi destek sağlar. İşte sınavdan önce okunacak dualar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sınavdan önce okunacak dualar! Zihin açıklığı için dualar!

Öğrencilerin bilgi ve becerilerini ölçen sınavlar, adaylarda kaygı oluşturabilir. Bu nedenle dualar rahatlamak açısından en etkili yöntemler arasında gösterilir. Peki, Sınavdan önce okunacak dualar hangileri? İşte zihin açıklığı için dualar…

 Sınavdan önce okunacak dualar 

Allaha'a güveverek yapılan her iş sonunda hayra kavuşur. Bu nedenle sınav stresi yaşayan kişiler ferahlamak adına sınavdan önce okunacak en etkili duaları araştırıyor.

"Rabbi yessir ve la tu'assir, Rabbi temmim bi'l hayr." 

Anlamı: Rabbim, işimi kolaylaştır ve zorlaştırma, Rabbim, işimi hayırla tamamla.

"Allah'ım, senin ilminle başladığım bu yolda, sınavımı kolaylaştır. Beni unutkanlık ve heyecandan koru. Bana öğrendiklerimi hatırlat, bilgimle hareket etmemi sağla. Rızan doğrultusunda başarılı kılmayı nasip eyle. Kendime olan güvenimi arttır, yanılgılardan uzak tut. Karşılaştığım zorlukları aşmamda bana yardımcı ol. Senin rızanı kazanmamı ve hayırlı bir sonuç almayı nasip eyle. Amin."

Ve kul rabbi edhılnî mudhale sıdkın ve ahricnî muhrace sıdkın vec'al lî min ledunke sultânen nasîrâ(nasîran). 

Anlamı: Ya Rabbi! Beni doğru giriş ile girdir ve doğru çıkış ile çıkar. Ya Rab, katından bana yardımcı kuvvet nasip eyle.

Fetih Suresi: "İnna fatahna leke fethan mubina.". 

Anlamı: "Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik."

SINAVDA UNUTKANLIĞA KARŞI EDİLECEK DUA

Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” (On dokuz defa okunacak)

Bu dua her an, her zaman, mubah olan herhangi bir işe başlarken okunur. Mesela Kur’an-ı kerim öğrenmeye başlarken, yazı yazarken, sınava girerken, dine aykırı olmayan her işe başlarken söylemek iyi olur. Yapılan işin kolay gelmesi, zor gelmemesi ve hayırla neticelenmesi için dua etmiş oluyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Silikon elden nasıl çıkar? Ele yapışan silikonu çıkarma yöntemleri!

Silikon elden nasıl çıkar? Ele yapışan silikonu çıkarma yöntemleri!