21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün İslam Ve Ahlak Zühre saati ne zaman? Zühre saati nedir, ne demek?

Zühre saati ne zaman? Zühre saati nedir, ne demek?

Haftanın bayramı olması nedeniyle birçok Müslüman Cuma günleri vaktini zikirler ve duayla geçirmek istiyor. Zikirlerin belli bir zamanı vardır. Vatandaşlar zikir saatleri olarak bilinen Merih saati, Şems saati, Zühre saati Utarid saati, Kamer saati, Zühal saati, Müşteri saati ne demek olduğunu araştırıyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zühre saati ne zaman? Zühre saati nedir, ne demek?

Cuma gününün hayır bereketinden yararlanmak isteyen çok sayıda mümin zikir saatlerini araştırıyor. Bu anlamda Zühre saatinin anlamı ve zamanı araştırılıyor. Peki, Zühre saati ne zaman? Zühre saati nedir, ne demektir.

ZÜHRE SAATİ NE ZAMAN? ZÜHRE SAATİ NEDİR? 

Zühre saati, zikir çekmenin en hayırlı olduğu saatlere denir.

ZİKİR HANGİ VAKİTLERDE HANGİ GÜNLERDE ÇEKİLİR?

1. Pazar günleri kuşluk vakti.

2. Pazartesi günleri ikindi vakti.
3. Salı günleri güneş tepedeyken yani zeval vakti.

4. Çarşamba günleri akşam vakti.

5. Perşembe günleri öğlen vakti.

6. Cuma günleri sabah vakti.

7. Cumartesi günleri öğlenle ikindi arası vakit yani mabeyn vakti.

1. MERİH SAATİ NE DEMEK?

Salı gününün birinci saati: Ayrılmaya veya düşmanlığa insanların aralarını açmaya kin ve nefret sokmaya bozgun ve fesatlığa uygun bir saattir. Bu saat nahıs ve uğursuzdur. Her türlü şer işler bu saatte yapılır. Merih saati olup, Nahısdır, ters ve zıd bir vakit, olup İlkayı buğz ve adevet kin nefret sokma ifsadi beyin ve münasebet, ilkayı eskar ve emraz, teslit gibi işlerin yapılma günüdür.

2. ŞEMS SAATİ NE DEMEK?

Salı gününün ikinci saati: Bu ikinci saati, saygı göstermeye ve hükümdarların, büyüklerin yanına girmeye ve görüşmeye en uygun bir vakittir. Alimler bu saatte hiç bir iş yapmayın istirahat edip dinlenin demişlerdir. Her ne kadar Şems (güneş) mensup olsada nahıs bir vakit. Bu saatte hiç bir iş yapmak hayırsızdır ve hayırlı değildir. Bu vakit binaleyh bir iş yapmaya teşebbüs etmek muvafık ve münasip olamaz.

 

3. ZÜHRE SAATİ NE DEMEK?

Salı gününün üçüncü saati: Bu günün bu saaatinde kadın ve erkekler arasında ilgi alaka kurmaya uygun en güzel vakittir iki kişinin arasını bulma sevdirme aşık etme gibi küslerin dargınların arasını bulma gibi işlere uyan bir zamandır. Bu saat hayırlı şerefli bir saat olup, sevgi muhabbet dargınlık kırgınlık giderip şefkat getirmek için uygun bir saattir. Zühreye mensup olup talebi izdivaç, akdi nikah ve lisan, icrayı zifaf, istidai mensub ricayı ikraz için münasiptır.

4. UTARİD SAATİ NE DEMEK?

Salı gününün dördüncü saati: Bu vakitte ise düşmanlık, ayırma, ara açma ara bozma insanların içine fesad sokma haset etme kin düşürmeye ve insanları bölmeye yarayan birbirlerine düşürmeye bozgunculuk yapmaya uyan bir saattir. Müşteri celbi bol rızık nasip kısmet bol av için uygun bir saattir. Yazmaya Tılsım yapmaya müsait bir zamandır.Utarid saatidir. alış veriş, teyidi ticaret, celbi müşteri için havas okumak kıraati uygulama günüdür.

5. KAMER SAATİ NE DEMEK?

Salı gününün beşinci saati : Bu saatte gösteriş yapma saygıya, sevgiye, dostluk kurmaya, ara bulma aşık etme ve sevişmeye müsayit bir vakittir. Bu saatte yapılan işler hayırda olsa şerle sonuçlanır bu saatte hiç bir iş yapılması iyi değildir. Kamer'e (ay) mensubtur. Ve beraberinde nahıs olduğundan yani ters ve zıd bir vakit. Bu sebeble bu saaatte hiç bir işe teşebbüs etmek hiç iyi değildir, bundan ictinab edilmelidir.

6. ZÜHAL SAATİ NE DEMEK?

Salı gününün altıncı saati: Bu vakitte kaçak veya kaybolan evine yurduna dönmeyen yani senden uzaklaşan kişilerin dönmesine ve gelmesine uygun bir zamandır bunun için tılsım ve dua yoluyla uygulama yapmaya elverişlidir. Bu saat şerre aittir. ara açmak bağlamak için tılsımlar yapma vaktidir. Zuhal'e mensup ters ve zıd, nahıstır. O saate uyku bağlamak, göz ağrısı her türlü eskr ve emraz tesliti gibi tedbiri haiz muamelata tesebbüs olunmalıdır.

7. MÜŞTERİ SAATİ NE DEMEK?

Salı gününün yedinci saati: Bu saaate gelince, hükümdarların sultanların huzuruna girmeye istek ve taleplerini istemeye ve onlardan yardım almaya uygun iyi bir vakittir. Hayırlı bir saattir. Sevgi aşk muhabbet aile huzuru işlerde başarı kazanmak için uygun bir zamandır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sahte TBMM kartı kullanmış!

Sahte TBMM kartı kullanmış!