Türkgün Gündem İtirafçının dilinden FETÖ'nün karanlık yüzü

İtirafçının dilinden FETÖ'nün karanlık yüzü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) karanlık yüzünü senelerce örgütün mahrem birimlerinde görev alan itirafçılar anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) karanlık yüzünü senelerce örgütün mahrem birimlerinde görev alan itirafçılar anlattı.

Darbe girişiminden devletin kritik birimlerine sızma stratejisine kadar örgüte dair bilinmeyenleri deşifre eden itirafçılar, FETÖ'nün çözülmesine önemli katkı sunuyor.

Örgütün Jandarma Okullar Komutanlığı yapılanmasında uzun yıllar görev yapan mahrem imam A.E, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak örgütün bu kurumdaki öğrenciler ve kursiyerler üzerinden nasıl yapılandığını anlattı.

Mahrem yapılanmanın komutanlıkları kendi içinde birimlere ayırdığını, her komutanlığın bir müdürünün bulunduğunu, bu müdüre bağlı müdür yardımcıları, müdür yardımcılarına bağlı öğretmenlerin olduğu bilgisini veren A.E, subay ve astsubaylardan oluşan öğrencilerin öğretmenlere bağlı bulunduğunu, yapının en üstünde ise müdürlere talimatları veren genel müdürlerin olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yaptığını ifade eden A.E, 2013'te Ankara'ya tayin olduktan sonra mahrem yapılanmada görev almaya başladığını, bu görevi kendisine örgütün Jandarma Okullar Komutanlığı sorumlusu H.Y'nin verdiğini belirtti.

Kriptolu haberleşme programı ByLock'u Ankara'ya geldiğinde kullanmaya başladığını anlatan mahrem imam A.E, H.Y. tarafından askeri öğrencilerden sorumlu örgüt mensuplarıyla tanıştırıldığını, örgüt adına subay ve astsubay kursiyerlerle ilgilenen bu kişilerin sorumluluğu noktasında görevlendirildiğini belirtti.

- "HİMMET" ADI ALTINDA TOPLANAN PARALAR, YURT DIŞINA GÖNDERİLİYORDU

Mahrem yapılanmadaki görevinin Jandarma Okulları öğrencileri ve kursiyerlerini örgütlemek olduğunu kaydeden A.E, "Ayda bir ya da iki kez toplantı yapıyorduk. Toplantılarda kursiyer ve öğrencilerle ilgilenen müdürlerin bir sorunlarının olup olmadığı konuları konuşuluyordu. Bir sonraki toplantının tarihi ve konusu belirleniyordu. Öğrenciler, maaş almaya başladıktan sonra onlarla ilgilenen örgüt mensupları vasıtasıyla 'himmet' adı altında para alınıyordu. Bu görevi Şubat 2014'ten Ocak 2016'ya kadar yaptım." ifadelerini kullandı.

Mahrem imam A.E, öğrencilerlerden toplanan paranın yurt dışındaki örgüt okullarına gönderildiği ve orada çalışan öğretmenlerin maaşlarının bu paralarla karşılandığını bildirdi.

Sorumlu olduğu komutanlıktaki yapılanmayla ilgili de bilgi veren A.E, altındaki her müdür yardımcısına bağlı bir ışık evi ve 4 öğretmen bulunduğunu, her öğretmenin 6 Jandarma Komutanlığı öğrencisinden sorumlu olduğunu belirtti.

Örgüte kazandırılan öğrencilerin ve kursiyerlerin durumlarını değerlendirmek üzere isimlerinin yer aldığı flash bellekleri altındaki örgüt yöneticilerine dağıttığını kaydeden A.E, "Öğrenciler, okuldan mezun olduktan ve tayin yerleri belli olduktan sonra yapıya bağlılık durumlarını içerir 'iyi, orta ve zayıf' şeklinde derecelendirip oluşturulan raporlar bana ulaştırılıyor, ben de üstlerime rapor veriyordum." bilgisini verdi.

A.E, 2015'te öğrenci sayısının azalması nedeniyle yapılanmada daralmaya gittiklerini, bunun üzere kendisine bağlı 3 örgüt yöneticisiyle çalışmaya devam ettiğini, 2015'te örgütün Jandarma Okullar Komutanlığında mahrem yapılanmanın başına H.Y'nin yerine S.A'nın geldiğini anlattı.AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Türkiye'de üretilip 76 ülkeye satılıyor

Türkiye'de üretilip 76 ülkeye satılıyor

Türkiye'de yerli ve milli olarak üretilen güvenlik bariyerleri 76 ülkeye ihraç ediliyor. Hayati önemdeki Türk ürününü Uzak doğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkeleri de terci ediyor.

Türkiye'de yerli ve milli olarak üretilen güvenlik bariyerleri 76 ülkeye ihraç ediliyor. Hayati önemdeki Türk ürününü Uzak doğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkeleri de terci ediyor.

KAYNAK: AA

Girişimci Koray Kartal, Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB'in desteğiyle 2010'da üretmeye başladığı güvenlik bariyerlerini dünyanın 76 ülkesine ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

Kartal, 2006'da kurduğu şirketinde proje çalışmalarını tamamlayarak 2010'da KOSGEB'e başvurdu.

Başvurusu kabul gören Kartal, aynı yıl yerli ve milli imkanlarla güvenlik bariyerleri üretmeye başladı.

Bu süreçte güvenlik bariyerlerini 76 ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlayan Kartal, 8 kişiyle başladığı işinde 100 kişiye istihdam sağlıyor.

Kartal, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, şirketi kurduğunda ilk hedefinin özellikle yurt dışından büyük bir bölümü ithal edilen güvenlik bariyer ürünlerini yerlileştirip, millileştirmek olduğunu anlattı.

KOSGEB'e bazı projeleri sunup dijitalleşme yönünde destekler almalarıyla 2010'da üretime başladıklarını dile getiren Kartal, "Daha sonrasında Ticaret Bakanlığından yurt dışı ihracat destekleri de aldık. Bunlarla birlikte üretimimizi artırdık. Özellikle istihdamımızı da artırdık. 8 kişiyle bu işe başlamıştık, şu anda yaklaşık 100 kişilik bir kadromuz var. İnsanların yaşam alanlarında güvenli ve rahat olabilmeleri için kurumlara güvenlik bariyerleri üretiyoruz." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN HİÇBİR ÜRÜNÜ YURT DIŞINDAN İTHAL ETMİYORUZ"

Kartal, ilk olarak yerden çıkan güvenlik bariyer sistemleri üretimine başladıklarını, sonrasında bunları daha da geliştirip, İngiltere'den ve Avrupa'dan onaylı çarpışma testleri aldıklarını belirterek, sertifikalarla yurt dışına Türkiye'de üretilen ürünleri satıp ihracatı artırdıklarını söyledi.

Kendilerinden önce Türkiye'de yerli üretimin çok kısıtlı şekilde gerçekleştiğini ifade eden Kartal, şöyle devam etti:

"Yerli üretim bariyer sistemlerinde yüzde 50'lilerdeydi. Kuruluşumuzdan bir süre sonra bir araştırma yaptırdık ve bunun sonucunda bizimle birlikte sektörde minimum yüzde 80 olmak üzere bazı ürünlerde yüzde 95 yerlilik oranına getirdik ürünleri. Özellikle bariyer sistemlerinde yurt dışına bağlı olduğumuz ürünleri tamamen yerlileştirdik.

Türkiye'de üretilen hiçbir ürünü yurt dışından ithal etmiyoruz. Hatta bazı ithal olan ürünleri 'Türkiye'de nasıl üretiriz?' diye bunun üzerine de çalışmalarımız var ve bunun bazılarını da tamamladık. İlk başladığımızda yüzde 40 ithal ediyorduk. Şu anda yüzde 8-9'lara düştü ithal ettiğimiz ürünler. Onlar üzerinde de çalışıyoruz. Burada bazı çözüm ortaklarıyla birlikte bunu nasıl yüzde 100 yerlileştiririz diye AR-GE çalışmalarımız var."

“HEDEF, ABD VE MEKSİKA PAZARLARINA DA GİRMEK”

Koray Kartal, Türkiye'de şu an kamu ve özel olmak üzere iç pazardaki kurumlara satış yaptıklarını belirterek, binanın dışında bir güvenlik alanı oluşturmak isteyen kurumlara destek verdiklerini söyledi.

"Şu an uluslararası arenada bilinen bir Türk firmasıyız ama bizim için en önemli hedef bu sektörde dünyada ilk 5'e girmek." diyen Kartal, şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar 74 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Bunun yaklaşık 14'üne sürekli ihracat yapıyoruz. Özellikle Güney Kore, Orta Doğu ülkeleri, Türk cumhuriyetleri, Balkanlar'da yoğun olarak çalışıyoruz. Avrupa'da da İtalya, Fransa gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz. Özellikle Arnavutluk, Sırbistan, Hırvatistan gibi ülkelerde yine aynı şekilde ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Afrika'da da Nijerya, Gana, Kenya gibi ülkelere de ciddi anlamda ihracatlar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bir başka hedefimiz ihracatımızı 2 yıl içerisinde yüzde 40 artırmak istiyoruz. Amerika ve Çin pazarları içinde çalışmalarımız sürüyor. Orada fuarlarla görüşmelerimiz sürüyor. Özellikle Avrupa pazarında şu an yoğun çalıştığımız için bir sonraki süreçte ABD ve Meksika pazarlarında hedeflerimiz var."

Türkiye'de üretim yapmak isteyen ve hedefi olan gençlere seslenen Kartal, "Benim gençlere en önemli tavsiyem, yola çıkarken mutlaka hedeflerini belirlesinler. Tamamen kendi işlerine odaklansınlar. Devletimizin verdiği destekler de çok önemli. Bu desteklerin ilk başladığınızda çok büyük faydaları oluyor. Türkiye'nin hemen hemen her sektörde kendi üretimini yapıp bu ürünlerini satacak potansiyeli var. Burada gençlerimiz çok önemli ve onlara çok büyük işler düşüyor." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *