TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ
Ahmet Şafak, entelektüel birikimi ve çok yönlü sanat anlayışıyla üreten ve ürettiğini paylaşan ender sanatçılardan. Şarkı söyler, söz yazar ve besteler. Senaristtir… Film senaryosu yazar, yazmakla kalmaz, çıkar oynar… “Tamam, bu kadar yeter” demez. Fantastik romanlar kaleme alır… Hemen her sene bir kitap yayınlar. Bazen kitaplarında çizimler kullanır. O çizimleri de oturur kendi tasarlar. Ressam yönü de vardır anlayacağınız… Televizyona çıktığında ondan bekleneni değil, topluma verilmesi gereken mesajları verir… “Az konuş Ahmet” diye önerilerde bulunanları dinlemez. Çünkü, sanatçının toplum için var olduğuna inanır. Egoistliği sevmiyor. Aksine, ürettikleriyle tenkit edilmeyi arzuluyor. Tenkitin, onu yermeyeceğine, aksine daha iyiyi yakalamak için bir araç olacağına inanıyor.
‘Milli’ sanat kavramının temsilcilerinden Ahmet Şafak, sanat dünyasında yol gösterici bir aydın olarak üretmeye, ürettiğini paylaşmaya devam edecek… Çünkü o hep ‘yolda.’
Şarkıları, kitapları ve konserleriyle yoğun tempo içinde çalışmalarına devam eden Ahmet Şafak ile sanat yaşamını ve yeni kitabını konuştuk.
‘BİRİ, AHMET ŞAFAK’I DURDURSUN’
Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanan ve sevenleriyle bu mecrada sık sık bir araya gelen Ahmet Şafak, kendisine gelen yüzlerce mesajın içinden bir tanesinin “biri Ahmet Şafak’ı durdursun” şeklinde olduğunu keyifle ve gülerek anlattı.
Sekizi roman olmak üzere, on altı kitabın yazarı olan Ahmet Şafak, eserlerinin kendisi için mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Sistemli çalışmayı sevdiğini, her eserinde mutlaka felsefi bir mesaj vermeye çalıştığını bildiren Şafak ile yeni kitabını konuştuk.
TARİHİ ŞAHSİYETLER
“Aşk ve Suikast” isimli kitabın hem bir cephe romanı hem de cephe gerisini söyleyen, bunun için de devrin tanınmış şahsiyetlerine yer veren bir eser olduğunun altını çizen Şafak, romanın, 1915 ila 1917 arasını, aydınların dostluğunu ve çekişmelerini farklı bir dille anlattığına değindi. Cephede meydana gelen bir cinayetin ardından, Türk ve Alman askeri misyonu arasındaki gerilimi anlatan kitabın, özgün bir konuya ve içeriğe sahip olduğunu belirten Şafak, “Bu romanda Mustafa Kemal “Atatürk” ü, Enver Paşa’yı, Ziya Gökalp’i, Bahattin Şakir’i, Ömer Seyfettin’i, Ali Canip’i daha pek çok tarihi simayı o sis bulutu ardından görmek mümkün” dedi.
Şafak, sözlerini şöyle sürdürdü: Elbette, bu kitapta gönüllü olarak cepheye gelen Gülsüm muallimenin ve olayları bir hekim duyarlılığıyla izleyen, yorumlayan Ahmet Kemal’in aşkını duyumsayacaksınız. Küsena Yayınlarından çıkan “Çanakkale Cephesinde Aşk ve Suikast” isimli romanı, kitapçılardan ya da www.kusenadukkan.com üzerinden edinebilirsiniz.