22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Kültür Sanat Sanatçı Zafer İşleyen ve 11 dev isimden anlamlı proje: SIZI 2

Sanatçı Zafer İşleyen ve 11 dev isimden anlamlı proje: SIZI 2

12 Eylül'ün kanlı sahnelerinde idealleri uğruna yaşamları son bulan her biri birer tomurcuk şehitlerimizi unutturmamak için on bir sanatçı arkadaşıyla birlikte Sızı albümünün ikincisini çıkaran Zafer İşleyen, “Yeni nesle tarihin acı sayfalarında yaşananları aktarmamızda bir araç olacaktır bu albüm” diye konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sanatçı Zafer İşleyen ve 11 dev isimden anlamlı proje: SIZI 2

TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

Hemen her sene hazırladığı konsept albümlerle adından sıkça söz ettiren, Türkiye’de Mehter müziğini yeni nesle sevdiren isim Zafer İşleyen, 2015 yılında çıkardığı Sızı albümünün ikincisiyle sevenlerini selamladı.

BİR MESAJLA KARAR VERDİM

“Albüm için emek veren, sesini ve sanatını ortaya koyan değerli sanatçı kardeşlerime tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Bu güzel çalışmayı hep beraber ortaya koyduk” ifadelerini kullanan Zafer İşleyen, albümün ikincisini çıkarma kararını nasıl aldığını şu sözlerle anlattı:

Bir gün bir mesaj geldi sosyal medyama. ‘Abi bir eserde şehidimiz Ahmet Kerse için yapar mısınız?’ şeklinde. Ben de yalan yok ‘Diğer şehitlerimiz için yaptığım eserleri dinledin mi?’ diye cevap verdim. ‘Evet abi hepsini de dinledim ve dinliyorum’ şeklindeki cevap verip kendisini tanıttı; ‘Adım Ahmet Kerse. Şehit Ahmet Kerse’nin aynı adı ve soyadını taşıyan yeğeniyim’ deyince tüylerim diken diken oldu ve çalışma bu sohbetten sonra başladı diyebilirim. Kısaca şehitlerimizin hepsinin olmasa da aileleriyle görüşüyorum. Güzel dilek ve dualarını iletiyorlar sağ olsunlar.”

 

12 Eylül’de askeri darbeyle ya da sokaklarda şehit edilen ülkücü isimlere yazdığı eserleri, her biri kendi dalında başarılı olan sanatçılarla birlikte yorumlayan İşleyen, “Vatanın ve milletin bölünmezliğine iman etmiş, Amerika, Rusya, Çin emperyalizmi ve onun yerli işbirlikçilerine karşı canını siper etmiş, bir de üstüne Amerika güdümlü 12 Eylül Askeri darbesi üzerinden silindir gibi geçmiş, bana göre 2. Kuvayı Milliye hareketi olan ülkücü hareketin ulu şehitlerini anmak, unutmamak ve unutturmamak adına Sızı albümünün ikincisini anlamlı bir günde çıkarmak istedik. Hedefim şehitlerimizin isminden ve yiğitliklerinden yola çıkarak yeni bir duygu iklimi oluşturmak, şehitlerimizi unutturmamak” diye konuştu.

YAŞANMIŞ ACI HİKAYELER

Albümde yer alan 12 eseri, 12 farklı sanatçı yorumluyor. Ali Kınık, Alperen Kekilli, Atilla Yılmaz, Bertan Avcı, Emin Demir, Grup Volkan, Gürbüz Gözüm, Ozan Manas, Rahmet Safa, Volkan Sönmez ve Yıldırım Yıldızdoğan gibi isimlerin yer aldığı albümdeki şiirlerin 9’u, müziklerin ise tamamı Zafer İşleyen’e ait. Albümdeki eserlerin her birinde, yaşanmış bir hikâyenin acısının yattığına değinen İşleyen, “Şehitlerimizin gençlikleri, içtenlikleri, kahramanlıkları, durulukları ve duruşları beni her zaman çok etkilemiştir. İnanıyorum ki sanatçı arkadaşlarımın da içten yorumlarıyla, yeni nesle tarihin acı sayfalarında yaşananları aktarmamızda bir araç olacaktır bu albüm” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar ve euro fiyatları ne kadar kaç TL? Dolar euro fiyatları yükseliyor mu? İşte Sterlin fiyatı

Dolar ve euro fiyatları ne kadar kaç TL? Dolar euro fiyatları yükseliyor mu? İşte Sterlin fiyatı