21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Kültür Sanat Usta senarist ve oyuncu Suphi Tekniker hayatını kaybetti

Usta senarist ve oyuncu Suphi Tekniker hayatını kaybetti

Türk sinema ve televizyon dünyasının unutulmaz isimleri Münir Özkul ve Adile Naşit'in yer aldığı Aile Şerefi gibi projelerde rol alan Suphi Tekniker, senarist, oyuncu ve yazar olarak tanındı. Tarık Akan, Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi birçok ünlü ismin yer aldığı yapımların da senaristliğini yapmış olan Tekniker, 84 yaşında hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Usta senarist ve oyuncu Suphi Tekniker hayatını kaybetti

Yeşilçam ve tiyatro dünyasının önemli ismi Suphi Tekniker, 84 yaşında hayatını kaybetti. Kemal Sunal’ın yer aldığı “En Büyük Şaban”, “Tokatçı”, “Hanzo” gibi unutulmaz yapımların yanı sıra İlyas Salman ve Şener Şen’in rol aldığı “Dolap Beygiri”, Adile Naşit ve Münir Özkul’un birlikte yer aldığı “Aile Şerefi”, Hülya Avşar’ın “Sekreter” ve İbrahim Tatlıses’in “Allah Allah” gibi projelerde senarist olarak imzası bulunan Tekniker, 1960 yılından itibaren de oyunculuk kariyerine adım atmıştı. Şehir Tiyatroları, ünlü ismin vefat haberini duyurdu:

“Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıkan, sonrasında tiyatroda oynadığı başrollerle sahnedeki başarısını kanıtlayan, ardından sinemada Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi ustaların rol aldığı filmler başta olmak üzere birçok filmin senaryo yazarlığı ve tiyatro ve sinemada oyuncu olarak sanat yolculuğunu başarıyla yürüten Tekniker, bir röportajında “Şehir Tiyatrosu sevincimdir. Dünyaya bir daha gelsem yine Şehir Tiyatroları’nda gelir, aynı şekilde aynı hayatı yaşamak isterim. Tiyatrocu olmak isterim” diyecekti. Suphi Tekniker’i sonsuz yolculuğuna uğurlarken, İstanbul Şehir Tiyatrosu Ailesi olarak, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz…”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Valiliği vatandaşları uyardı: Telaşa kapılmayın

Ankara Valiliği vatandaşları uyardı: Telaşa kapılmayın