20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Magazin Caner Taslaman kimdir, mesleği ne? Demet ve Alişan’a konuk olan Caner Taslaman nereli?

Caner Taslaman kimdir, mesleği ne? Demet ve Alişan’a konuk olan Caner Taslaman nereli?

Ekranların sevilen programı Demet ve Alişan ile Sabah Sabah bugün yine konuklarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Televizyon programlarında din ve bilim tartışmaları ile tanınan Caner Taslaman, Demet ve Alişan ile Sabah Sabah’ın konuğu oldu. Seyirciler, Kur’an-ı Kerim üzerine yaptığı ayetlerle dikkat çeken Caner Taslaman’ın hayatını ve biyografisini araştırıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Caner Taslaman kimdir, mesleği ne? Demet ve Alişan’a konuk olan Caner Taslaman nereli?

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde felsefe dersleri veren Caner Taslaman, Star Tv’de her sabah yayınlanan Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programında soruları yanıtlıyor. Kur'an araştırmacısı ve akademisyen kimliği ile bilinen Caner Taslaman, güncel konularda sorulara cevap verirken, programın takipçileri de Taslaman hakkındaki son bilgileri merak ediyor.

CANERTASLAMAN

CANER TASLAMAN KİMDİR, NERELİ?

Caner Taslaman (d. 1968, İstanbul), Türk akademisyen, Kur'an araştırmacısı ve yazar. Büyük Patlama teorisi, televizyon ve radyo programlarında din ve bilim tartışmaları ile tanınır. Günümüzde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde felsefe hocası olarak çalışmaktadır.

Caner Taslaman, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir olan İstanbul'da bitirdi. Kimya mühendisi bir annenin ve doktor bir babanın oğlu olarak küçük yaşlardan itibaren doğa bilimleri ile ilgilendi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde üniversite eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimi sırasında antropoloji, din sosyolojisi, bilgi sosyolojisi gibi alanlarla ilgilendi.

Marmara Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri bölümünde, Big Bang Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle yüksek lisans, Evrim Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle doktora derecesini kazandı. Daha sonra ise Kuantum Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yazdığı kitapla doçent oldu, yine bilim-felsefe-din üçgenindeki çalışmalarıyla profesörlük derecesini de aldı.

Ayrıca "Küreselleşme Sürecinde Türkiye'deki İslam" çalışmasıyla ikinci doktorasını İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. İlk olarak Tokyo Üniversitesi'nde daha sonra Oxford Üniversitesi'nde post doktora çalışmaları yaptı. Harvard Üniversitesi'nde ve Cambridge Üniversitesi'nde misafir akademisyen olarak bulundu.

Son dönemdeki çalışmalarında ve yurtdışında bulunduğu üniversitelerde en çok odaklandığı konu modern bilim-felsefe-din ilişkisi olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde profesör öğretim üyesidir.Bilim-Felsefe-Din İlişkisi, Küreselleşme ve İslam, Kuran ve Bilim, Din Felsefesi, Bilim Felsefesi, Fizik Felsefesi ve Biyoloji Felsefesi en çok ilgilendiği alanlardır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar euro bugün ne kadar? Piyasalardaki son durum ne?

Dolar euro bugün ne kadar? Piyasalardaki son durum ne?