20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Magazin Deliler Fatih'in Fermanı nerede çekildi? Fatih'in Fermanı filmi konusu ne, oyuncuları kimler?

Deliler Fatih'in Fermanı nerede çekildi? Fatih'in Fermanı filmi konusu ne, oyuncuları kimler?

Deliler Fatih'in Fermanı filmi bu akşam televizyon ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Yönetmenlik koltuğunda Osman Kaya'nın oturduğu film 11 haftada 579.064 seyirciye ulaşmıştı. Yerli sinema severler, Deliler Fatih'in Fermanı nerede, ne zaman çekildiğini merak ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Deliler Fatih'in Fermanı nerede çekildi? Fatih'in Fermanı filmi konusu ne, oyuncuları kimler?

Vizyondayken ilgi gören filmlerden biri olan Deliler Fatih'in Fermanı filmi gişeden 7.283.217 TL hasılat elde etmişti. Çok geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan Deliler Fatih'in Fermanı filminin konusu ve oyuncu kadrosu sinema severler tarafından araştırılıyor. Erkan Petekkaya, Cem Uçan, İsmail Filiz, Nur Fettahoğlu, Yetkin Dikinciler gibi ünlü isimlerin rol aldığı filmle ilgili ayrıntılar merak ediliyor.

DELİLER FATİH'İN FERMANI FİLMİ KONUSU NEDİR?

Osmanlı Padişah'ı Fatih Sultan Mehmet’in gönderdiği Osmanlı elçisi Romanya Prensi Vlad tarafından infaz edilmiştir. Yaşanan olay karşısında Fatih Sultan Mehmet, Vlad’ı öldürmesi için Baba Sultan’a ferman verir. Baba Sultan görev için Gökkurt, Çebi, Suskun, Adsız, Mübariz, Kongar ve Aşgar’dan oluşan Deliler Birliği’ni Kuman’la birlikte Edirne’den Targoviçte’ye gönderir. Deliler, Alaca köyü yakınlarından geçerken Vlad’ın çetesinin köye saldırdığını öğrenir. Deliler’in amacı önce köyü kurtarıp ardından Vlad’ı infaz etmektir. Osman Kaya yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, Kazıklı Voyvoda Vlad Tepeş’i Erkan Petekkaya, Gökkurt'u Cem Uçan, Aşgar'ı İsmail Filiz, Alaca'yı Nur Fettahoğlu, Baba Sultan'ı Yetkin Dikinciler, Fatih Sultan Mehmet’i de Rüzgar Aksoy canlandırıyor. Kadrosunda Demet Tuncer, Mehmet Ali Karakuş, Gökçe Özyol, Mehmet Pala, Batın Uçan gibi isimlerin de yer aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Sami Saydan üstlenirken, senaryo ise Mustafa Burak Doğu ve İbrahim Ethem Arslan'ın imzasını taşıyor.

DELİLER FATİH'İN FERMANI OYUNCULARI KİMLER?

Yetkin Dikinciler, Nur Fettahoğlu, İsmail Filiz, Cem Uçan, Berat Efe Parlar, Hakan Yufkacıgil, Rüzgar Aksoy, Demet Tuncer ve Gülşah Şahin Uçan rol alıyor.

DELİLER FATİH’İN FERMANI NEREDE, NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Kasım 2018 yılında vizyona giren Deliler Fatih'in Fermanı filmi Kapadokya bölgesinin tarihi ve kültürel geçmişe sahip kentleri olan Aksaray ve Niğde'de çekildi. Özel ve farklı coğrafyası, doğal film platosunu andırıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a KKTC’de coşkulu karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a KKTC’de coşkulu karşılama