20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Magazin Funda Arar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte Funda Arar hayatı ve biyografisi

Funda Arar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte Funda Arar hayatı ve biyografisi

Türkiye'nin güçlü seslerinden Funda Arar, her Cuma Star TV'de yayınlanan müzik ve eğlence programı Kuzeyin Oğlu Volkan Konak'a konuk oluyor. Seyircilerin kulaklarının pasını silecek olan Funda Arar hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Ünlü sanatçının hayranları Funda Arar kaç yaşında, nereli gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Funda Arar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte Funda Arar hayatı ve biyografisi

Karadeniz müziğinin usta ismi Volkan Konak, her hafta birbirinden ünlü isimleri konuk etmeye devam ediyor. İzleyenlerin müziğe ve eğlenceye doyduğu programın bu akşamki konuğu Türk pop müziğinin güçlü sesi Funda Arar olacak. Programın müdavimleri, Funda Arar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? diye merak ediyor. İşte Funda Arar hayatı ve biyografisi...

Yapımcılığını Poll Production ve Global Medya'nın üstlendiği Kuzeyin Oğlu Volkan Konak her hafta müzik dünyasından pek çok ismi konuk ediyor. Takipçileri tarafından ilgiyle izlenen Kuzeyin Oğlu Volkan Konak'ın 25 Haziran Cuma akşamı konuğu Funda Arar olacak.

FUNDA ARAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Funda Arar, 1975 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk öğrenimini Ankara'da, orta ve lise öğrenimini babasının görevi nedeniyle Muğla ve Adapazarı'nda tamamladı.

Müziğe olan ilgisi ve yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Arar, ilkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı. 1992 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sınavını ilk 5'in içine girerek kazandı. Okulu bitirdikten sonra iki yıl boyunca müzik öğretmenliği ve sahne çalışması yaptı. Yaklaşık bir buçuk yıl albüm çalışmalarını sürdüren başarılı sanatçı, titiz bir repertuar seçiminden sonra stüdyoya girerek "Sevgilerde" adını verdiği albümünü 2000 yılı Mart ayında tamamladı.

Funda Arar’ı müzikseverler, Necip Fazıl Kısakürek'in şiiri "Kaldırımlar"la tanıdı. Albümde Kaldırımlar'ın Yanı sıra Behçet Necatigil'in "Sevgilerde", Gülsüm Cengiz'in "Yağmur", Şeyda Kılınç'ın "Ay Doğmadan Gel" şiirleri de yer almaktaydı. Başarılı sanatçı özellikle Kaldırımlar'daki güçlü sesi ve usta yorumuyla dikkatleri çekti.

2001 yılının Şubat ayında ise Kıraç ile birlikte yaptığı düet albüm ile müzikseverlerin karşısına çıktı. İlk klibi çekilen şarkı "Sevgiliye" oldu bu albümde. "Sevgiliye" albümünün bir başka özelliği ise Funda Arar'ın bestecilik yönünü ortaya koyan ilk çalışma olmasıydı. Sözleri ve Müziği Funda Arar'a ait "Seni Düşünürüm" ün klibinin yayına girmesiyle birlikte çok daha geniş kitleler onu tanıdı.
Mart Ayının ilk yarısında Funda Arar, hazırlıkları 1.5 yıldır devam eden ikinci solo albümü "Alagül"ü müzikseverlerin beğenisine sundu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
''Bataklık Operasyonu'' soruşturması tamamlandı

''Bataklık Operasyonu'' soruşturması tamamlandı