04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Otomobil "3 bin liralık masraftan kaçıp, 50 bin liradan olmayın"

"3 bin liralık masraftan kaçıp, 50 bin liradan olmayın"

Havaların soğumasıyla birlikte araç akülerinin kontrol edilmesi gerektiğini belirten oto elektrik ustası Fatih Yalçınkaya, 3 bin liralık akü masrafından kaçan vatandaşların 50 bin liralık motor arızası ile karşılaşabileceklerini vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"3 bin liralık masraftan kaçıp, 50 bin liradan olmayın"
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Havaların soğumasıyla birlikte oto elektrikçilerde yoğunluk oluşmaya başladı. Sürücüler, araçlarının kışlık bakımının yanı sıra araç aküsünü de kontrol ettirmek için işletmelere akın ediyor.

Araç Akülerinin Kontrol Edilmesi Önemli

Akülere kış aylarının gelmeden bakılması gerektiğini belirten oto elektrik ustası Fatih Yalçınkaya, sürücülere uyarılarda bulundu. Yalçınkaya, akülerin test edilmesi, şarj seviyelerinin ölçülmesi ve gerekirse değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Aksi halde, araç sahipleri yolda kalma riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

3 Bin Liralık Masraftan Kaçıp, 50 Bin Liradan Olmayın'

Akü Bakımının Önemi

Akü bakımının ihmal edilmesi durumunda araç sahiplerinin ciddi masraflarla karşılaşabileceğini dile getiren Yalçınkaya, "Aküsü biten vatandaşlar genelde araçlarını çalıştırmak için vurduruyorlar. Ancak bu, sadece araca değil motora da zarar verebilir. Akü değişimi veya takviyesi, daha büyük masraflardan kaçınmak adına önemlidir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Savunma Bakanı Güler ve Dışişleri Bakanı Fidan, KKTC Başbakanı ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Güler ve Dışişleri Bakanı Fidan, KKTC Başbakanı ile bir araya geldi