19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil Bakan duyurdu! Artık zorunlu olacak

Bakan duyurdu! Artık zorunlu olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, elektrikli otomobiller için gerekli olan şarj üniteleri için gerekli hazırlıkların başlanıldığını açıkladı.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan duyurdu! Artık zorunlu olacak

Yerli otomobilin şarj ünitelerinin yapım sürecine ilişkin açıklamalar yapan Murat Kurum, her 50 park yerinden birinin elektikli araçlar için istasyon yapılacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa’da üretimi başlatılacak olan TOGG marka yerli ve milli otomobilin bütün işlemlerinin yakından takip edildiğini dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde çalışmalarına devam edilen yerli otomobil için şarj stantları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Her 50 park yerinden biri elektrikli şarj istasyonu olacak
Murat Kurum yaptığı açıklamada, TOGG için ÇED raporunu onayladığını da duyurdu.

Kurum; “Gemlik'te yerli otomobilin üretimine ilişkin artık hiçbir engel yok. Yerin tahsisini gerçekleştirdik, ÇED raporunu onayladık, fiilin de zaten inşaatlar başlamış durumda." ifadelerini kullandı. Yerli otomobil projesini yakından ilgilendiren elektrikli şarj istasyonlarının kurulumu konusunda mevzuat çalışmalarını da yaptıklarını dile getiren Kurum, şunları kaydetti: "Yerli otomobilimizin 2023 yılında yola çıkmasıyla birlikte konutlarda, AVM'lerde, yollarda elektrikli şarj istasyonları ihtiyacı ortaya çıkacak. Buna ilişkin de hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla ortak bir proje yürütüyoruz. Bu çerçevede hem Otopark Yönetmeliği'nde hem de İmar Yönetmeliği'nde düzenlemeler yapacağız. Otopark Yönetmeliği'nde yapacağımız düzenlemeyle birlikte her 50 park yerinden bir tanesi elektrikli araçlar için ayrılacak, şarj istasyonları olacak, bu zorunlu hale geliyor.” açıklamasını yaptı.

Akaryakıt istasyonlarında şarj üniteleri de olacak
Geleceğe yön verecek elektrikli otomobiller Türkiye’de kullanılırken şarj istasyonu sıkıntısı çeken vatandaşlar her otoparkta ve benzin istasyonlarında şarj üniteleri ile araçlarını şarj edebilecek.

Şarj istasyonlarının kurulum aralığını belirleme çalışmaları yaptığını söyleyen Bakan Kurum; "Şarjın ne kadar gideceğine dair simülasyonu yapıyoruz. Edirne'den yola çıkan bir Kars'a, Ardahan'a, doğudan batıya, kuzeyden güneye nasıl gitmesi gerekiyorsa o çerçevede simülasyonlar yapılıyor. İhtiyaç olan şarj istasyonlarını mevcutlara ekleyerek, yeni yapılması gerekiyorsa da yenilerinin düzenlemelerini yaparak hayata geçireceğiz.” dedi.

Bakan Kurum, yerli otomobille eş zamanlı olarak şarj ünitelerinin de aynı zamanda tamamlanacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarlada buldu, yatak odasında saklıyor...

Tarlada buldu, yatak odasında saklıyor...