19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil Hyundai Tucson sahnede

Hyundai Tucson sahnede

Kısa sürede dünyanın en büyük otomotiv üreticileri arasında yerini alan Hyundai, kompakt SUV modeli Tucson’u yeniledi. Yeni tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yeni Tucson, daha sportif bir tasarımı ve güçlü motor seçenekleriyle dikkat çekiyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hyundai Tucson sahnede

Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Türkiye'de en çok ilgi gören modeller arasında yer alan Hyundai Tucson, baştan aşağı yenilendi. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, 2021 yılında 5 yeni araç tanıtacaklarını söylediklerini anımsatarak, “İlki geçen ay yeni Elantra idi. Şimdi yeni Tucson'u satışa sunduk. Önümüzdeki ay Bayon'u pazara sunuyoruz. Ardından yeni Santa Fe ve elektrikli Kona geliyor.

Biz Hyundai'nin hem dünyada hem de Avrupa'da en başarılı ülkeleri arasındayız. Bu yıl 34 bin adetlik satış hedefimiz var. Talebin artışına göre yukarı yönlü de revize edebiliriz” diye konuştu. 

 PAZAR, 750 BİNİ GÖRÜR

Türkiye otomotiv pazarında ilk 4 ayda 271 bin 173 satış gerçekleştiğini anımsatan Berkel, mayıs ayında pazarın yaklaşık 45 bin adetle kapanmasını beklediklerini dile getirdi. Geçen yıla kıyasla baz etkisiyle beklentilerin üstünde rakamların gelebileceğini aktaran Berkel, haziranda normalleşmeyle artışın devam edebileceğini söyledi. Berkel şöyle devam etti: “Yılın ikinci yarısında da normalleşmenin getireceği olumlu havayla beraber yıl sonunda toplam pazarın 750 bin adet gerçekleşmesini öngörüyoruz. 

Ancak kur seviyelerinin stabil olması ve taşıt kredi faiz oranlarının mevcut seviyelerden biraz daha aşağı gelmesi halinde pazarın bu seviyelere ulaşması daha olası diyebiliriz.” Küresel otomotiv üretimini etkileyen çip krizinin en büyük gündemlerden biri olduğuna dikkat çeken Berkel, “İlerisi için net konuşmak şu an çok zor. Fakat sektörün bu problemi atlattığını söylemek iyimserlik olur. Biz Hyundai olarak en az etkilenen markalardan biriyiz. Türkiye'de de sürekli tedarikçilerimizle irtibattayız.

Bayon üretimimize başladık. Henüz problem yaşamadık ve olmaması için de var gücümüzle çalışıyoruz. Umarım az sorunla bu süreçleri geride bırakabiliriz” dedi. Yeni Tucson, Türkiye’de yola çıktı. Araç, ilk kez 2004 yılında tanıtıldı ve dünya çapında 7 milyondan fazla satıldı.

DİKKAT ÇEKEN DONANIMI

Yeni Tucson, kompakt SUV segmentine sıra dışı tasarım özellikleriyle farklı bir bakış açısı da getirdi. Türkiye’de ilk etapta benzinli ve dizel motor seçenekleriyle pazarda boy gösteren model, 4X2 ve 4X4 seçenekleri de olacak. Tüm seçeneklere 7 ileri DCT şanzıman eşlik edecek. 

Aracın bagaj kapasitesi de seçilen motor ve güç aktarım sistemine bağlı olarak 33 ile 107 litre arasında artırılmış. Hyundai tarafından açıklanan hacim 620 litre ve koltuklar katlandığında da 1799 litreye kadar çıkabiliyor. 1.6 litre turbo motor, yeni Tucson’da 3 beygir artırılarak 180 beygire ulaşıyor. Diğer bir seçenek olan 1.6 litrelik CRDi Smartstream dizel motor ise 136 beygir güç üretiyor. 7 DCT ve dört veya iki tekerlekten çekişle sunuluyor. 

FİYATLAR 377 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Tucson’da 4 farklı donanım seviyesi ve iki tip motor seçeneğine yer verildi. Benzinli motor, Comfort donanım seviyesi ve 4X2 çekiş seçeneği ile satın alınabiliyor. Dizel motor ise Prime donanım seviyesinden itibaren başlıyor. Konforu artıran Elite ve Elite Plus seçenekler zenginleştirilebiliyor. Dizel motor, 4X2 ve 4X4 HTRAC ile satışa. Tüm motor ve donanım seviyelerinde 7 ileri DCT şanzıman var. Hyundai Tucson’un satış fiyatı, lansmana özel olarak 377 bin liradan başlıyor. En üst donanım seviyesi olan dizel Elite Plus’ta ise fiyat 549 bin lirayı buluyor. 

Geçen yıla kıyasla baz etkisiyle beklentilerin üstünde rakamların gelebileceğini söyleyen Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Toplam pazarın 750 bin adet gerçekleşmesini öngörüyoruz. Biz de 34 bin adetlik satış hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar ve euro kaç TL? Döviz fiyatları ne kadar oldu? (24 Mayıs Pazartesi)

Dolar ve euro kaç TL? Döviz fiyatları ne kadar oldu? (24 Mayıs Pazartesi)