19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil Kafayı hibrite taktı

Kafayı hibrite taktı

Honda, yeni nesil Jazz modelini, Türkiye’de hibrit olarak yollara çıkaracak. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, “Türkiye’de hedeflerimiz büyük. 2022 yılında toplam satışlarımızın yüzde 15’inin hibrit olmasını planlıyoruz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kafayı hibrite taktı

Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Japon otomotiv üreticisi Honda ürün gamında e:HEV logosunu taşıyan ilk model olan Jazz Hybrid ve ailenin yeni üyesi Crosstar versiyonu 5 Haziran itibariyle Türkiye’de satışa çıkıyor. 2 motorlu hibrit güç-aktarma sistemi ile satışa sunulan yeni Jazz ve Jazz Crosstar, elektrikli araca en yakın sürüş hissi ile segmentindeki iddiasını güçlendiriyor. 

Yeni Jazz’ın tanıtım toplantısında konuşma yapan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, Honda’nın ‘Elektrikli Vizyon Stratejisi' kapsamında oluşturulan e:TECHNOLOGY markası altında e:HEV logosunu taşıyan ilk modelin Jazz olduğunu belirtti. Bir otomobil üreticisinin sorumluluğu olarak karbonsuz hedefine ulaşmak için Honda’nın elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli araç çeşitliliğini artıracağını belirten Tsumura, “Marka olarak hedeflerimiz 2040 yılına kadar tüm model ailesinin elektrikli ve türevi araçlardan oluşması” dedi. 

JAZZ, ÖNCÜLÜK EDECEK

Honda’nın mobilite, robotik ve enerji çözümlerini odak noktasına aldığının ve bu doğrultuda tüketiciler için katma değeri yüksek ürünler ürettiğinin altını çizen Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, yeni Jazz’ın bu yolda önemli bir adım olduğunu belirtti.

Türkiye’de ilk hibrit otomobili 2007’de Civic Hybrid modeli ile sunduklarını hatırlatan Kılıçer, 2011 yılında da ikinci hibrit modelleri Sport Hybrid CR-Z’yi müşterilerle tanıştırdıklarını belirtti. Son olarak da 2019 yılında CR-V Hybrid’i ürün gamına eklediklerini söyleyen Kılıçer, “Hibrit teknolojisinde de sektöre öncü olan Honda, Jazz ile yeniden hedef yükselttiği pazara 2021 yılında da HR-V’nin hibrit modelini sunacak. 

2021 yılında pazara sunacağımız Jazz ve HR-V hibrit modellerimiz ile 2022 yılında toplam hibrit otomobil satışımızı tüm satışlarımız içerisinde yüzde 15’e çıkartacağız” dedi. Türkiye’de iki karoser seçeneğiyle yollara çıkmaya hazırlanan yeni Jazz Executive 310 bin lira, Jazz Crosstar Executive ise 320 bin liradan satışa sunulacak. 

TEK DEPOYLA 1000 KİLOMETRE

Araçta kullanılan 1.5 litrelik benzinli ünite, 98 beygir güç e 131 nm tork üretiyor. Elektrik motoruysa 109 beygir gücünde ve 253 nm tork üretebiliyor. Bu kombinasyonla otomobil, 0’dan 100 km/s sürate 9.5 saniyede tamamlıyor ve saatte 175 kilometre hıza ulaşabiliyor. Aracın fabrika verilerine göre ortalama tüketimiyse 3.9 litre olarak açıklanıyor. 40 litrelik depoyla menzil 1000 kilometrenin üzerinde.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar ve euro ne kadar oldu? Döviz fiyatlarındaki son durum

Dolar ve euro ne kadar oldu? Döviz fiyatlarındaki son durum