19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil Kendi küçük marifeti büyük

Kendi küçük marifeti büyük

Hyundai’nin, crossover B-SUV segmentinde yer alan, Avrupa ve Türkiye’deki en küçük SUV modeli olan BAYON, hafif hibrit motora sahip. BAYON, 1.0 T-GDI ve 1.4 litre atmosferik motor seçenekleri ile 6 ileri akıllı manuel veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile satın alınabilecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kendi küçük marifeti büyük

Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

HYUNDAI, uzun zamandır merakla beklenen BAYON modelini tanıttı. Hyundai’nin Avrupa ve Türkiye’deki en küçük SUV modeli olan BAYON, crossover B-SUV segmentinde yer alıyor. BAYON, 50 milyon Euro’nun üzerindeki yatırımla Türkiye’de Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda Mart ayı içinde bantlardan inecek. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında satışa sunulan tamamen yeni i20 platformu üstüne geliştirilen BAYON, Hyundai’nin popüler B-SUV modeli KONA’nın altında konumlandırılacak.

BAYON’un tasarımı kadar, pratikliği, güvenliği, üstün bağlantı özellikleri, donanımı ve her beklentiyi karşılayan motor seçenekleriyle Avrupa’da ve Türkiye’de büyük beğeni toplaması bekleniyor. İlk etapta Avrupa pazarlarında Nisan ayından itibaren satışa sunulacak olan aracın Mayıs ayında da Türkiye yollarına çıkması planlanıyor.

YERLİ MODEL ATAĞI

Hyundai’nin yeni B-SUV modeli BAYON, fabrikanın ürettiği üçüncü model olacak. BAYON’un tüm dünya için sadece Türkiye’de üretilecek olmasından büyük heyecan duyduğunu belirten Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “BAYON, bizim için yepyeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. İzmit Fabrikamız’da geçen yıl baştan aşağı yenilenen i10 ve i20 modellerimizin üretimini sürdürüyoruz. BAYON ise üçüncü modelimiz olarak bu ay içinde bantlardan inmeye başlayacak.

Yepyeni bir aracın daha Türkiye’de üretilecek olmasından büyük gurur duyuyoruz. Türk içşisinin sağladığı yüksek kalite tüm dünya tarafından biliniyor. İzmit Fabrikamız’da BAYON’dan bu yıl tüm dünya için 30 bin adetten fazla üretime almayı planlıyoruz” dedi.

HYUNDAI'DE SUV AİLESİ BÜYÜYOR

Türkiye’de 2020 yılında sattığı her 3 araçtan 2’si KONA ve TUCSON modeli olan Hyundai, BAYON ile birlikte SUV ailesine yepyeni bir model ekleyecek. Yeniliklerin bunlarla sınırlı kalmayacağını belirten Murat Berkel, “BAYON, tüm özellikleriyle hem Avrupa hem Türk tüketicisine hitap eden bir otomobil. Aracımız tanıtıldıktan hemen sonra Avrupa’da ön sipariş almaya başlandı. Türkiye’de de çağrı merkezimizi ve yetkili satıcılarımızı 1.000’den fazla kişi aradı ve talepleri toplamaya başladık. BAYON’un Mayıs ayında satışa sunulduğunda tasarımıyla ve tüm özellikleriyle tüketicinin kalbinde taht kuracağına inanıyoruz” diye konuştu.

HİBRİT MOTORLU

Yeni i20 ile birlikte ilk kez hafif hibrit motor seçenekli araç üretimine başlayan Hyundai Assan, bu motoru BAYON modeline de taşıdı. Yakıt verimliliği ve düşük CO2 emisyonları ile dikkat çeken T-GDi turbo beslemeli motorlar, 48 voltluk hafif hibrit teknolojisi (48V) ile birleştiriliyor.

Bu 48V hafif hibrit teknolojisi, BAYON’da 120 beygir gücündeki 1.0 T-GDI motor ile alınabilecek. Bunun haricinde Yeni i20’de olduğu gibi ikisi de 100 PS güç üreten 1.0 T-GDI ve 1.4 litre atmosferik motor seçenekleri de 6 ileri Akıllı Manuel Şanzıman (6iMT) veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman (7DCT) ile satın alınabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taşımacılıkta Rusya ile elektronik dönem

Taşımacılıkta Rusya ile elektronik dönem