21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil Skoda yeni Kodiaq ile SUV'da güçleniyor! Baştan yarattı

Skoda yeni Kodiaq ile SUV'da güçleniyor! Baştan yarattı

Skoda dört yıl önce SUV atağını başlatan Kodiaq modelini yeniledi ve daha iddialı hale getirdi. Global ölçekte büyük bir başarıya imza atan Kodiaq, yeni modeliyle birlikte markanın tasarım dilini daha ileriye taşıdı. Yeni Kodiaq 455 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Skoda yeni Kodiaq ile SUV'da güçleniyor! Baştan yarattı

Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Çek üretici Skoda, SUV segmentinde büyük beğeni toplayan Skoda Kodiaq modelini yeniledi. Global ölçekte büyük bir başarıya imza atan Kodiaq, yeni modeliyle birlikte markanın tasarım dilini daha ileriye taşıdı, daha rafine hale getirildi. Araç, lansmana özel olarak 455 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Daha fazla konfor, daha fazla verimlilik ve daha çarpıcı tasarımla geliştirilen Kodiaq, her alanda daha fazlasını sunuyor.

Yüce Auto- Skoda Genel Müdürü Zafer Başar

 

‘HEDEFİMİZ BÜYÜK’

Yeni model tanıtımında konuşan Yüce Auto- Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “SUV segmenti tüm dünyada ve Türkiye’de önemli bir yer edinmeye başladı. Skoda markası olarak ise bu segmentte çok iddialıyız. Bugün ülkemizde toplam pazarın bu yıl yaklaşık yüzde 35’i SUV segmenti araçlardan oluşuyor. Bizim de toplam satışlarımızın yüzde 33’üne tekabül ediyor. D SUV segmenti temsilcisi Kodiaq ise daha premium bir araç olduğu için toplam pazarın sadece yüzde 2.5’unda yer alıyor. Ancak Skoda markası olarak bu pazarın içindeki payımız yüzde 18 ve şimdi yenilenen Kodiaq ile bunu daha yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl Kodiaq modelinden 1800 adetlik bir satış gerçekleştirdik ve yıl sonuna kadar yenilenen versiyondan da 700 adet daha getirerek satışını yapmayı planlıyoruz. Yıl sonunda yaklaşık yüzde 5’lik bir pazar payı elde edeceğimizi tahmin ediyoruz” dedi.

Skoda Kodiaq Türkiye’de her türden beklentiyi karşılayacak altı donanım seviyesiyle satışa sunuldu.

Elite, Premium, Prestige, Sportline, RS ve Laurin & Klement Crystal. 150 PS güç üreten 1.5 ACT TSI benzinli motor, 4×4 çekiş sistemiyle sunulan 200 PS güç üreten 2.0 TDI dizel motor ve 245 PS güç üreten 2.0 TSI benzinli motor seçeneği bulunuyor.

 

Yeni Skoda yönetiminin Türkiye’ye yaklaşımı çok iyi

Türkiye’nin Skoda markası açısından önemini değerlendiren Zafer Başar, “Skoda’nın global yönetiminde değişiklik yaşandı. Farklı bir stratejiyle yollarına devam ediyorlar.

Eski yönetimle olduğu gibi yeni yönetimle de aramız çok iyi ve Türkiye’ye yaklaşımları da çok sıcak. Yaklaşık 1 ay kadar önce bizi ilk kez bir Skoda yönetim kurulu toplantısına davet ettiler ve bizim stratejimizi, yapmak istediklerimizi örnek bir ülke olarak dinlediler. Direkt olarak başkanın ağzından birçok konuda aynı düşüncede olduklarını ve bizi destekleyeceklerini ifade ettiler.

Bizi herkesten önce tanımak istemeleri, yeni dönem için oldukça heyecan verici. Adetler açısından ise tüm ülkeler arasında son derece adil bir paylaşım olduğunu biliyoruz. 2022 yılına ilişkin bizi çok cesaretlendirecek rakamlarla mutabık durumdayız. Çip krizinin de tahminen önümüzdeki yılın ortalarında çözüleceğini öngörüyoruz. 2022 yılına 40 binin üzerinde satış hedefiyle başlayacağız ve bunu giderek artırarak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Bizi hedeflerimiz doğrultusunda son derece destekleyen de bir Skoda yönetimi var“ dedi.

KONFOR ODAKLI

Skoda SUV tasarım dili, Kodiaq ile birlikte evrimleşmeye devam etti. Kaput çamurlukların önden itibaren her iki yandan yükseltilirken aracın güçlü duruşu, yeniden tasarlanan altıgen ön panjur ile daha fazla vurgulandı.

Standart olarak sunulan LED teknolojili farlara yer verildi. Aerodinamik olarak daha da verimli hale getirilen araçta tamponlar yeniden tasarlandı ve arkada yer alan siyah parlak renkli spoyler aracın sürtünme katsayısına pozitif etkide bulundu. 7 kişilik de tercih edilebilen Kodiaq’ın bagaj hacmi ise 835 litre. Yeni Kodiaq’ın daha fazla teknoloji ve daha fazla konfor sunulan kabininde, aynı zamanda yeni dekoratif malzemeler, şık dikiş detayları ve fonksiyonları artırılan LED ambiyans aydınlatması mevcut.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar ve euro ne kadar oldu? 20 Eylül 2021 güncel döviz fiyatlarında son durum

Dolar ve euro ne kadar oldu? 20 Eylül 2021 güncel döviz fiyatlarında son durum